Prats promet cinc biblioteques en els pròxims cinc anys

Destaquem la presentació del pla de Biblioteques, una moció de censura amb polèmica i Manolo Martínez penja les botes.
Tarragona tindrà cinc Biblioteques
El conseller de cultura, Josep Maria Prats, ha presentat aquest matí el nou pla de biblioteques per a la ciutat. Alba Nebot ens explica tots els detalls.
Moció contra el referèndum
El PSC ha anunciat que al pròxim plenari de l’Ajuntament contra el referèndum. Els socialistes asseguren que l’objectiu d’aquesta moció és preservar la seguretat jurídica dels funcionaris del consistori. Davant això des de la CUP han assegurat que amb aquesta moció el que es pretén és “mantenir content al soci de govern, el partit popular, qui realment mana la ciutat.” Els anticapitalistes asseguren que per defensar la democràcia primer s’ha d’exercir i que si finalment es presenta aquesta moció que el PSC no els vagi mai més a “parlar de democràcia ni de participació.” Davant aquesta notícia ERC també ha reaccionat. Els republicans han definit com a “lamentable la deriva autoritària i cap a la dreta del PSC.” També asseguren que els socialistes volen impulsar alternatives caduques. I igual que la CUP afegeixen que “no es poden donar lliçons de democràcia si no es deixa que tothom s’expressi.”
Una nova residència universitària
La nova residència universitària Mediterrània ha obert les seves portes aquest dilluns. Es tracta d’una nova residència d’estudiants situada a Tarragona i que té 160 places que hi han de doner servei a professors, estudiants, investigadors, doctorands i visitants de la URV. Es troba al costat de la Residència Sant Jordi, a l’avinguda President Companys. Les instal·lacions estan equipades amb estudis individuals o dobles amb banys, cuina, climatització i wifi. També disposa de zones comunes com sales d’estudi, d’oci i TV i bugaderia.
Nàstic
Manolo Martínez ha anunciat que deixa de ser jugador de futbol. El defensa grana ha comunicat la seva retirada tot i que seguirà vinculat al club al Departament tècnic i també tindrà funcions institucionals i socials. Recordem que aquesta temporada Martínez no ha disputat gairebé cap partit perquè es va lesionar greument durant la preparació en un enfrontament amistós contra el Barça B. Martínez ha format part del club tarragoní durant set temporades. El primer tram de l’any 2003 al 2007, on va aconseguir l’ascens a 2a la temporada 2003 2004 i a primera el curs 2005 2006. I després va tornar al 2014 tornant a aconseguir l’ascens a 2a aquella mateixa temporada, la 2014, 20015. Josep Maria Andreu, president del club, l’ha definit com un jugador que sempre ha donat alegries.
Per la seva banda Manolo Martínez ha volgut agrair a familiars i amics el suport i també ha tingut un record “pels herois d’aquesta temporada” els seus companys de vestuari. El defensa ha assegurat que “sempre havia sentit que els romans es retiraven a Tarragona i que ell era un romà que es retirava a la ciutat.”
Finalment ha regalat una foto seva al president del Nàstic de la temporada 2014 2015, quan van tornar a pujar a 2a perquè Andreu la pengi al seu despatx juntament amb les altres dos dels ascensos on ell també va ser present.
Apunt
Aquest mes de juliol torna el cinema a la fresca al Parc. Cada dijous al Parc del Francolí es projectarà un film. Aquest dijous tothom que vulgui podrà veure la pel·lícula de dibuixos Vaiana. Aquestes sessions de cinema estan organitzades per la Fundació Onada i el seu objectiu és donar més oferta cultural a la ciutat i dinamitzar el Parc del Francolí.

PUBLICITAT