Tarragona tindrà una nova entitat en defensa de la memòria històrica

Tarragona. Inaugurac

PUBLICITAT

Xavier Tolosana és historiador i ara impulsor del Fòrum de Tarragona per la memòria històrica una entitat que vol fer un crit més al record de tots aquells anònims o no que van caure en aquestes cunetes a les que va fer referència el mateix Tolosana. Dijous es presenta oficialment aquest nou Fòrum que fa temps que organitza rutes pels diferents indrets de la ciutat, destinats a recuperar la memòria més fosca del franquisme a Tarragona. L’Ajuntament ja ha dit que aquest 2016 s’encarregaran de posar cartells per fer aquests indrets més visibles.

En les últimes hores han seguit arribant declaracions dels diputats Tarragonins després de la investidura de Carles Puigdemont com a President de la Generalitat.

Els partits sobiranistes i els seus caps de llista tarragonins tenen clar quin és el destí d’aquest nou Govern del país com han explicat Germà Bel de Junts pel Sí i Sergi Saladié de la CUP.

Des de l’oposició i de fet des dels dos extrems d’aquesta, així ho han vist Alejandro Fernández del PP i Hortènsia Grau de En Comú Podem

Un Govern català que tot apunta que tindrà dos consellers tarragonins. El Convergent Jordi Jané seguirà a Interior i el republicà Lluis Salvador que tindrà un càrrec també dins del Govern.

L’Ajuntament de Tarragona instal·larà un nou punt per carregar el mòbil a la ciutat ens ho ha explicat el Gerent d’EMATSA, Daniel Milan en una entrevista al programa La Tarda de la Xarxa que ha fet des de Tarragona el Jesús Sarmiento.

El Carrer Ixart ja no té aquella aparatosa vestida i ja és peatonal en el seu tram des del carrer august fins la Rambla Vella. Uns pilons ja no deixen circular als cotxes per un tram de carrer que es convertirà en completament peatonal i on s’hi farà un parc infantil.

Us expliquem també avui que un dels jocs de moda a Tarragona, el Cap de Colla, tindrà noves extensions.

Tots aquells que els reis us hagin portat aquest joc de cartes i estigueu batallant a l’assaig o a plaça per aconseguir el vostre millor castell he de saber que ja es preparen versions ampliades com ens han explicat el seus creadors el Xavi Vallverdu i el Nacho Pascual. El Cap de Colla ha estat un dels jocs més venuts a Tarragona aquestes festes.

Una bona notícia pel cinema tarragoní ja que la Sonata per a Violoncel d’Anna M. Bofarull ha aconseguit tres premis al festival d’Idyllwilds Internacional Festival als Estats Units. Sonata per a Violoncel s’ha emportat els premis a Millor Direcció, Millor Guió i Millor banda sonora per la música de Gerard Pastor.

EL TEMPS

Després de començar la setmana amb una mica de tot, sol, quatre gotes i vent, aquest dimarts el sol ha de dominar la jornada però amb temperatures que baixen de forma considerable. El vent que venia rescalfat del sud oest anirà girant a nord deixant l’entrada de vents freds i secs de cara als pròxims dies que faran baixar de forma important les temperatures sobretot al cap de setmana. La baixada pot ser de 10 graus en comparació amb aquest inici de setmana.

TEMP MÀXIMA 15 MÍM 10

 

 

Foto de Portada: D. Balaguer. Espai escultòric “Dignitat” al cementiri de Tarragona.

 

PUBLICITAT