Tarragona votarà un ‘no’ contundent a l’AMI

20140404_tarragona_017

PUBLICITAT

Tarragona no s’adherirà a l’Associació de Municipis per la Independència i ho farà a més a més amb una àmplia majoria de vots en contra. Als vuit vots que sumaven els representants de Ciutadans i Partit Popular cal ara afegir-hi els nou consellers socialistes.

La Portaveu del PSC a l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria ha confirmat el vot en contra del seu partit a la proposta que arriba des dels front sobiranista.

Floria ha descartat també una possible consulta ciutadana com havien proposat ERC i CUP i diu que la millor consulta ja es va fer a les eleccions municipals.

Els vots d’ERC, Convergència i la CUP sumaran només set votacions favorables per les abstencions del regidor d’Unió i Iniciativa.

El no a l’AMI a Tarragona s’ha fet oficial el dia que s’ha presentat la llista unitària per les pròximes eleccions del 27S. Una llista que encapçalarà Raul Romeva, amb Carme Forcadell, Muriel Casals, Artur Mas i Oriol Junqueres en els primers llocs.

Encara manca decidir a Tarragona quin seran els candidats d’aquesta llista independentista on no hi serà la CUP.

Les eleccions del 27S marquen també el tempo en els partits tarragonins i la darrera víctima ha estat Xavier Sabaté.

Els fins ara cap de llista del PSC a les eleccions catalanes a Tarragona, ha dit que no optarà a la relecció després de fer-ho a les tres darreres eleccions.

Sabaté anuncia que plega de la primera línia política però que seguirà treballant pel partit.

Aquest vespre a les 19h l’agrupació del PSC de Tarragona celebrarà la seva assemblea on escollirà candidat. Fins ara només Carles Castillo i Rosa Maria Ibarra han fet el pas endavant.

El l’Ajuntament de Tarragona d’aquest divendres segueix amb els motors calents i amb setze mocions que seran les que entraran els grups municipals a la sessió.

La CUP ha presentat les seves i ha criticat la manca d’informació rebuda des de l’equip de Govern a més a més des de la CUP tenen la mosca al nas per la subrogació contractual d’una extreballadora de l’IMSS que ha passat a fer-ho a l’Ajuntament. Segons Jordi Martí, conseller de la CUP, l’operació no és il·legal però està mancada d’explicacions.

Els cupaires entraran fins a quatre mocions al ple. També el PSC ha donat a conèixer quines seran les seves mocions i han demanat la unitat dels diferents partits d’esquerres per la unanimitat en mocions referents a la defensa de la sanitat pública.

Tan CUP com PSC han presentat mocions per fer estudis mediambientals just el dia en que la Generalitat es compromet amb Tarragona en fer un seguiment de la qualitat de l’aire. Ho fa amb la creació d’una taula amb els diferents agents implicats i amb el conseller Vila al capdavant.

Ens ho explica l’Anna Abad.

I l’etiqueta #tinet20anys és la que es proposa per a celebrar els 20 anys d’internet a Tarragona amb l’obertura de Tinet.

Des d’aquest espai promogut per la Diputació s’ha posat en marxa el mur tinet. Un espai per a que tothom pugui deixar els seus comentaris sobre aquestes dues dècades de la posada en marxa d’internet a la ciutat gràcies a Tinet.

Pel que fa el temps. Temps estiuenc i xafogós. Amb poques novetats respecte als darrers dies i amb temperatures pràcticament idèntiques. No seran especialment altes però sí que mantenim una humitat molt elevada que fa augmentar la sensació de xafogor i calor.

TEMP MÀXIMA 30 MÍM 22

 

 

PUBLICITAT