#TGNinfo | Catalunya retorna al confinament comarcal

El Govern català ha anunciat aquesta tarda el retorn al confinament comarcal a partir d’aquest divendres.

PUBLICITAT

El sector de l’hostaleria de la demarcació ja ha mostrat la seva indignació. Denuncien que se n’han assabentat de nou per la premsa i amb només dos dies d’antelació. L’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria ha manifestat que ja han començat les cancel·lacions de reserves. 

El departament de Salut farà un cribratge massiu a Bonavista, per la concentració de SARS-Cov-2 que s’ha detectat en les aigües residuals. Les proves PCR es faran de dijous a dissabte al centre cívic del barri. 

En les dues darreres setmanes les restes de virus al clavegueram del barri ha passat de 12 mil per litre a 788 mil. Recordem que l’estudi fet per EMATSA conclou que la presència de restes víriques a l’aigua residual permet anticipar l’aparició de nous casos de la malaltia. 

I aquesta tarda també hem sabut que l’Agència Europea del Medicament ha conclòs que les trombosis estranyes poden ser un efecte secundari infreqüent de la vacuna d’AstraZeneca.

Així i tot recomana mantenir el seu ús perquè els beneficis són superiors als riscos. Mentrestant, al territori, continua avançant l’estratègia de vacunació.

L’altra notícia de la jornada és l’inici de la campanya de la Renda. La principal novetat d’enguany és que els afectats d’ERTO hauran de fer la declaració si els seus ingressos han superat els 14 mil euros perquè han tingut dos pagadors. 

Per compensar aquesta situació, el govern de l’Estat permetrà que els afectats d’ERTO que els toqui pagar la renda, ho puguin fer en sis terminis i sense interessos. 

A Tarragona ja han començat els darrers treballs d’adequació a la plaça dels Sedassos.

La voluntat és que aquest tram de graderies romanes obrin al públic al mes vinent. 

Són algunes de les notícies de l’informatiu de Carrer Major d’aquest dimecres. Escolta’l!

PUBLICITAT