#TGNInfo | El Govern aprova el projecte de llei d’acompanyament dels pressupostos

El Govern català ha aprovat avui el projecte de llei d’acompanyament dels pressupostos. Entre les noves mesures fiscals, s’estipula que el 20% de la recaptació de l’impost a les nuclears s’haurà de destinar als municipis de la seva àrea d’influència. 

PUBLICITAT

Així doncs, aquests diners serviran per finançar actuacions de desenvolupament econòmica i de transició energètica, en aquestes zones, al voltant de Vandellòs i Ascó.

En Comú Podem considera “una línia vermella” la partida de 120 milions d’euros reservada en els pressupostos per facilitar l’operació de compravenda dels terrenys del Hard Rock.

En un comunicat, els comuns denuncien que l’impuls d’aquest macrocomplex turístic i de joc no s’ajusta al canvi de model promès pel Govern. A més, la CUP s’hi ha sumat a aquest rebuig que presentarà una moció a l’Ajuntament de Tarragona.

A Tarragona, el prototip de l’autobús d’hidrogen ha fet aquest dijous el seu primer repostatge de prova. 

Ho ha fet a través d’una hidrogenera mòbil de l’empresa Carburos Metálicos com les que faran servir la primera flota de la ciutat.

El departament de Justícia decidirà abans de finals d’any on van els nous jutjats de Tarragona.

Ho ha anunciat la consellera Lourdes Ciuró al Parlament, on ha exposat els pressupostos del seu departament per l’any vinent.  Ciuró ha detallat que els comptes de 2022 inclouen una partida de 5 milions d’euros per a l’obertura del Centre Penitenciari Obert de Tarragona.

PUBLICITAT