#TGNinfo | El Govern català prorroga el confinament comarcal

El Govern català prorroga una setmana més el confinament comarcal, amb voluntat de consolidar l’estabilització de la pandèmia. 

PUBLICITAT

Les autoritats sanitàries han reconegut que els casos de covid-19 no s’han disparat per la Setmana Santa i que s’intueix una millora. Alerten que la situació als hospitals, i especialment a les UCI, encara és complicada i per això han decidit allargar les mesures. 

El sector de la restauració s’ha sentit de nou decebut per la decisió del Procicat. L’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Tarragona afirma que torna a ser un gerro d’aigua freda i reclama que es permeti servei sopars a les terrasses. 

D’altra banda, ahir al vespre unes 300 persones es van concentrar a Salou per reclamar la reobertura de l’oci nocturn. La FECASARM ha presentat una prova pilot per prevenir contagis basada en tests d’antígens, codis QR i neteja. 

La URV ha participat en un estudi que ha permès identificar els factors epigenètics que predisposen a patir una covid greu, encara que no es parteixi de factors de risc com l’edat i malalties prèvies. 

L’estudi s’ha fet analitzat el material genètic de 400 pacients de covid. S’ha observat que els que enmalalteixen més tenen unes variacions que els predisposen a una excessiva resposta inflamatòria

La URV tindrà un nou estabulari per a l’experimentació animal en aplicacions biotecnològiques. 

La Generalitat ha concedit una subvenció de 685 mil euros per a la construcció d’aquest equipament, que s’ubicarà al campus Bellissens i que estarà llest d’aquí a dos anys. 

Són algunes de les notícies de l’informatiu de Carrer Major d’aquest divendres. Escolta’l!

PUBLICITAT