#TGNInfo | El PROCICAT aprova que tornin els castells de fins a 160 persones

El Procicat ha validat un pla per poder fer castells amb un màxim de 160 persones. Santa Tecla a Tarragona i la Mercè a Barcelona seran les primeres diades que es podran fer amb les noves condicions. 

Pla zenital del 3de10 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca a la Tarraco Arena Plaça, durant el Concurs de Castells. Imatge publicada el 7 d'octubre de 2018 (Horitzontal).
PUBLICITAT

El document ha estat elaborat per la conselleria de Cultura amb la complicitat de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. 

El protocol estableix que els castellers hauran de dur mascareta, fer els castells en un màxim de quinze minuts, establir protocols d’entrada i sortida, i tenir la pauta completa de vacunació o una PCR negativa en les darreres 48 hores. Als menors de dotze anys se’ls faran tests d’antígens ràpids.

A banda dels 160 castells també s’autoritza un màxim de 25 grallers acompanyants. 

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural presentarà al·legacions al projecte de línia de Molt Alta Tensió que preveu travessar tota la demarcació de Tarragona. 

En paral·lel, ERC promourà mocions en contra de la MAT en tots els ajuntaments del territori on el partit té representació. 

El Consell de Ministres ha aprovat un pla per abaratir el preu de la llum. Per fer-ho possible es retallaran 2.500 milions d’euros de l’excés de retribució de les companyies elèctriques. 

La limitació estarà en vigor fins al 31 de març de 2022, ja que fins aleshores es preveu que durarà la situació d’alça de preus. Avui de fet s’ha assolit un nou màxim, arribant als més de 170 euros el kilowatt hora. 

El Consell de Ministres ha tret a licitació dos contractes per seguir avançant en el desenvolupament del Corredor Mediterrani al Camp i a l’Ebre. Un contempla una inversió de 15,6 milions d’euros per millorar els sistemes de senyalització i seguretat entre l’Ametlla i Tarragona. 

El segon preveu una inversió de 69 milions per a les instal·lacions de senyalització en dos trams: el que va de Castelló a l’Ametlla i el ramal Tortosa-L’Aldea-Amposta. 

PUBLICITAT