#TGNINFO | Els teballadors de BASF rebutgen la proposta de l’empresa

Els treballadors i treballadores de BASF Tarragona han rebutjat en un referèndum la proposta econòmica de la directiva. 

BASF VAGA-min
PUBLICITAT

Amb aquests resultats el comitè d’empresa segueix el full de ruta i anuncia vaga a partir del 4 de juliol.

Encara en matèria laboral, destaquem que el president del Port culpa el ministeri d’Hisenda per l’endarreriment en l’increment de sou dels treballadors de l’Autoritat Portuària. 

Josep Maria Cruset diu que entén el malestar dels empleats, que a principis de mes van convocar diverses accions de protesta per denunciar la precarietat laboral i van arribar a demanar la seva dimissió. 

En una entrevista a Carrer Major, Cruset ha manifestat que les reivindicacions són legítimes i ha dit que les ha traslladat als organismes competents. 

Ha afegit que si encara no han aplicat l’increment de sou aprovat pel Congrés és perquè Hisenda no ho ha autoritzat. 

Més enllà de la situació econòmica, els treballadors del Port també havien denunciat falta de personal, la temporalitat i les dificultats de promoció interna. 

El Col·legi de Periodistes de Tarragona celebra aquest vespre la seva festa anual. Es farà a les 8, al teatret del Serrallo i s’hi lliuraran Les Petxines de Informació: l’Oberta, la Tancada, la Daurada i, la més recent de totes, la KM0. 

La Petxina Oberta s’atorga a la font informativa que ha atès millor els requeriments dels periodistes. Les nominades són: la Creu Roja Tarragona,; l’equip de comunicació de les Decennals de Valls i el Port de Tarragona. 

La Petxina Tancada, en canvi, és un toc d’atenció per les fonts d’informació que dificulten la feina als mitjans. Engany els finalistes són AENA, la delegació del Govern al Camp de Tarragona i el TSJC. 

La Petxina Daurada serveix per reconèixer la trajectòria d’un periodista del territori. Enguany es concedirà a Fàtima Llambrich, especialitzada en crònica policial i judicial a TV3. 

Recentment, el Col·legi de Periodistes va incorporar una quarta Petxina al seu cartell de premis: la KM0, per reconèixer els projectes periodístics de proximitat. L’any passat se’l va enduur el programa Carrer Major. Enguany els nominats són Ràdio Cambrils, Tarragona Ràdio i el setmanari 3 de 8. 

Els Premis Emprèn arriben a la desena edició amb més categories i un augment de la dotació econòmica. La Diputació de Tarragona ha convocat de nou aquests guardons pensats per fomentar l’aparició de noves empreses. 

S’hi poden presentar les persones que tinguin un projecte en ment, o que n’hagin posat en marxa un en els últims tres anys. Els premis compten amb una dotació global de 43 mil euros. Hi ha set categories i en cada una el guardó és de 4 mil euros. A banda, es reconeixeran 15 projectes més amb mil euros cadascun. 

Les categories són Turisme i experiències; Cultura; Innovació en l’àmbit de la salut; Transformació digital; Transició ecològica, energètica i alimentària, Emprenedoria social i Repte demogràfic. Els 22 projectes premiats també rebran assessorament tècnic per part de la Diputació de Tarragona.

Les sol·licituds per optar-hi es poden presentar fins a l’1 d’agost.

El Palau d’Esports de Tarragona acollirà la 43a Lliga Nacional Catalana AON 2022 ACB el 20 i 21 de setembre. 

D’aquesta manera aquest recinte tarragoní acollirà els quatre millors equips catalans de bàsquet, el FC Barcelona, el Manresa, el Joventut de Badalona i el Bàsquet Girona, qui acaba d’ascendir a la màxima categoria estatal.

Les festes de Santa Tecla de tarragona escalfen motors amb la presentació de la imatge oficial del 2022. 

El cartell s’inspira en l’Entrada del Braç de Santa Tecla a la Catedral, un dels actes culminants de la festa. És un treball col·lectiu que signen 18 persones sota el paraigua de l’estudi La Torreta.

PUBLICITAT