#TGNInfo | Endesa posa en marxa la prova pilot del Projecte E-CHO

Endesa posa en marxa al Camp de Tarragona la prova pilot del Projecte E-CHO amb ànim d’estendre-ho per tot Catalunya i a la resta de l’estat. 

PUBLICITAT

Es tracta d’una eina que permet transmetre instruccions als tècnics i operaris que treballen al terreny de manera digital. L’objectiu és reduir els talls de subministrament, en els treballs de manteniment.

El departament d’Empresa i Treball ha presentat a Tarragona un programa que s’engega aquesta setmana per formar a persones ja ocupades. 

La intenció és arribar a 250.000 treballadors i treballadores arreu de Catalunya, uns 28 mil al Camp de Tarragona.

El comitè d’empresa de l’Autoritat Portuària de Tarragona ha denunciat l’organisme a Inspecció de Treball per incompliment de la contractació de personal eventual segons la nova legislació. 

En un comunicat els treballadors han explicat que hi ha llocs de treball estructurals, que fa set o vuit anys que estan ocupats per personal eventual. 

Fins i tot han exposat el cas d’un treballador que ha anat encadenant contractes des de fa onze anys. Alhora, han lamentat que el seu conveni no té l’autorització del ministeri d’Hisenda per dur a terme els increments salarials que estableix, i han afirmat que tenen diferents conceptes dels sous congelats des del 2019.

UGT denuncia la manca de treballadors i persecució sindical a la residència Les Alzines de Tarragona. 

El Departament de Drets Socials obre un expedient sancionador en detectar infraccions en matèria de serveis socials.

L’Hospital Joan XXIII de Tarragona disposa d’un quiròfan híbrid on es podrà realitzar en una mateixa intervenció cirurgia convencional oberta i procediments radiològics. 

S’hi ha incorporat un ANGI-ÒGRAF INTRAOPERATORI, un aparell que utilitza raigs X i permet observar els vasos sanguinis del pacient. Aquesta eina permet guanyar en confort i seguretat per als pacients, ja que es redueix el temps de l’operació, la dosi de radiació i l’ús de contrast iodat. 

Aquest equipament mèdic es podrà utilitzar en patologia arterial, en cirurgia cranial i en cirurgia espinal. Fins ara, les operacions que requerien cirurgia convencional i processos radiològics es feien per separat en temps i espai.

L’Ajuntament de Tarragona rebrà mig milió d’euros dels fons Next Generation per impulsar la digitalització i modernització de l’administració. 

S’implantarà un sistema de gestió integrat per millorar la qualitat i eficiència dels serveis digitals al ciutadà. També suposarà una millora per als treballadors, ja que tindran a l’abast totes les eines necessàries per fer la seva feina, siguin on siguin físicament. 

En total, l’Ajuntament de Tarragona té set projectes que opten als fons europeus Next Generation. 

Alguns ja han estat acceptats. Entre aquests hi ha el Greenbelt’26 que ha rebut 3,3 milions d’euros per a la recuperació de l’Anella Verda i el Tarragona 2030, dotat amb 3 milions, que engloba els projectes de reforma dels carrers Canyelles i López Peláez, entre d’altres. 

El cap de llista del PSC a Tarragona, Rubén Viñuales, proposa portar el Pride a Tarragona. 

L’actual diputat socialista i antic militant de Ciutadans ha repassat les seves propostes en una entrevista al programa Golfes de Ràdio Ciutat de Tarragona.

Marina Rossell, Cesc Freixas i la ballarina Arantxa Sagardoy són alguns dels plats forts de la segona edició del cicle Racons de Mar, que organitza el Port de Tarragona. 

S’han programat set espectacles en espais emblemàtics del recinte portuari.

PUBLICITAT