L’escola de castells com a reclam pels creueristes

PUBLICITAT

Els creueristes podran aprendre castells, la ciutat descansa després d’un cap de setmana de Sant Jordi intens.

ESCOLA DE CASTELLS PELS CREUERISTES
Tarragona aposta per posicionar la ciutat com a destinació turística. Aprofitant la previsió d’arribada de fins a 40.000 creueristes, ampliaran les activitats i posaran en marxa una Escola de castells. Anna Fortuny ens ho explica.
El món dels castells s’ha convertit en un reclam per a molts turistes estrangers. Partint del programa Tarragona Ciutat de Castells que, fins ara, permetia als visitants conèixer les colles castelleres i viure un assaig. Ara, el Patronat de Turisme de Tarragona està en converses per tirar endavant una Escola de castells, en la qual, per primera vegada, els turistes podran aprendre a fer castells. Imma Rodríguez és la presidenta del Patronat de Turisme.
Des del 2013, les activitats del programa Ciutat de Castells s’han dut a terme durant la temporada alta i només un dia a la setmana. La voluntat també és ampliar el programa a dos dies, atesa l’atracció turística que representa al cultura castellera.

TOTHOM COMPRA LLIBRES PER SANT JORDI
Sant Jordi d’èxit per llibreters i floristes. Tal com assegura el gremi de llibreters, les vendes han superat les de l’any passat, malgrat que es mostren prudents, ja que no hi haurà xifres de vendes definitives fins al dijous. Asseguren que s’ha continuat amb la tendència de comprar més d’un llibre per persona, i que els gèneres i autors han estat molt variats. En l’àmbit català ha destacat un autor local, Lluís Gavaldà, amb lletres. De fet, la diada de Sant Jordi sempre ha estat una bona ocasió pels autors locals per donar-se a conèixer.

UN PAS MÉS DE CARA ALS JOCS MEDITERRANIS 2018
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i l’alcalde de Tarragona i president de la Fundació Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, signaran el conveni en matèria de diversitat religiosa en el marc dels XVIII Jocs Mediterranis. A l’acte també hi participarà el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell.

ESPORT
El Nàstic de Tarragona tornarà als entrenaments aquest dilluns, per començar a preparar una setmana especial abans del derbi contra el Reus.
El punt a Getafe va servir als de Merino per mantenir una distància de dos punts respecte el descens i ara volen aprofitar l’opció que tindran al Nou Estadi de certificar, mitja permanència.

PORTADES
Avui els mitjans locals dediquen la fotografia de portada a la Rambla, plena de llibres i de roses. El diari de Tarragona titula amb justícia, amb la decisió del fiscal de demanar 10 anys de presó a l’exdirector de la residencial. El diari més, d’altra banda, destaca que Aena donarà 18,4 milions d’euros a l’aeroport de Reus en els propers 4 anys.

EL TEMPS
Continuen les temperatures càlides. Avui Tarragona gaudirà de 20 graus de màxima, malgrat que a la tarda poden aparèixer núvols. La probabilitat de precipitació seguirà sent mínima.

L’APUNT
La música clàssica també té el seu lloc a Tarragona. Aquest dimarts el Teatre Metropol acollirà el concert d’Accentus Trío. Música per a tothom. La violencelista Olga Domínguez, Maria Molet al piano i Oriol Codina al clarinet interpretaran obres de Beethoven, Piazzolla i Guix. El concert començarà a les vuit del vespre.

PUBLICITAT