#TGNinfo | L’Ajuntament de Tarragona dedicarà un ple a la indústria química

L’Ajuntament de Tarragona celebrarà un ple extraordinari sobre la indústria química el 26 de març. El consistori es va comprometre a fer la sessió després de l’accident d’IQOXE, però es va ajornar per la pandèmia. 

PUBLICITAT

El ple es farà de manera telemàtica i hi tindran veu les entitats veïnals, empreses, sindicats, la Generalitat i investigadors relacionats amb el sector. L’objectiu és aconseguir una visió global i transversal de la situació del sector i els reptes per millorar-ne la seguretat. 

I aquest dijous, quan just fa un any de l’esclat de la pandèmia, el Govern s’ha donat unes hores més de marge per decidir que introdueix algun canvi en les restriccions vigents, que caduquen aquest diumenge. 

La voluntat inicial es començar a relaxar algunes mesures, però es volen acabar d’analitzar les dades per no haver de fer passos enrere més endavant. Preocupa que el nombre de contagis s’ha estancat, que la pressió hospitalària és alta i que la Rt ha tornat a superar l’1. 

Pel que fa a patrimoni, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica ha començat les prospeccions per definir el traçat de tot l’aqüeducte que portava l’aigua del Francolí fins a Tarraco. 

La part més coneguda i visible és el Pont del Diable, però la canalització feia més de 15 quilòmetres i ara se n’estan començant a posar al descobert algunes restes. Un dels misteris per resoldre és on es feia la captació de l’aigua del riu. 

En política, Inés Solé substituirà Laia Estrada com a regidora de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona. Solé anava de número 3 a la llista de les municipals i la militància ha ratificat el seu nom en assemblea. 

Mentrestant, Ciutadans ha anunciat que l’advocat salouenc Pere Lluís Huguet serà el seu nou representant a la Diputació de Tarragona. Huguet ocuparà el lloc de Rubén Viñuales que va deixar el partit per incorporar-se a les files socialistes pel 14 de febrer. 

Són algunes de les notícies de l’informatiu de Carrer Major d’aquest dijous. Escolta’l!

PUBLICITAT