#TGNinfo | L’Ajuntament licita dos treballs sobre el ‘Porta Tarraco’

L’Ajuntament de Tarragona ha licitat dos treballs relacionats amb el projecte de Porta Tarraco. Un és la redacció del projecte d’adequació de la marquesina del Camp de Mart, que serà el centre de recepció de visitants. 

PUBLICITAT

L’altre és la direcció de les obres de restauració de la volta romana del Pallol i la façana de ca l’Agapitu, que es preveu començar al juny. 

La Diputació de Tarragona destinarà prop de 10 milions d’euros en subvencions als ajuntaments per finançar projectes relacionats amb el canvi climàtic, la salut i les polítiques d’habitatge. 

La presidenta de l’ens, Noemí Llauradó, ha destacat que s’està treballant per tal que tots els municipis de la demarcació tinguin el seu Pla d’Acció contra el canvi climàtic. L’objectiu és que el 2030 les emissions de CO2 s’hagin reduït un 40%. 

La Diputació de Tarragona proposa que el tren-tram circuli sense catenàries en els nuclis urbans i que pugui funcionar amb fonts d’energia neta, com l’hidrogen. 

L’ens ha presentat un informe a la Generalitat que recull les seves propostes de millora al projecte elaborat per Territori i Sostenibilitat. També demana que el centre de Cambrils es connecti amb la nova estació de tren. 

El Procicat valida el procediment que hauran de seguir les navilieres per autoritzar l’activitat de creuers aquest estiu. 

Aquest recull que els creuers hauran de tenir un pla de salut que concreti la capacitat de diagnòstic a bord, el centre mèdic on es derivaran els pacients infectats i els allotjaments necessaris per aïllar asimptomàtics.

Un 28% de les infermeres de Tarragona i l’Ebre van canviar el seu lloc habitual de feina durant la primera onada de la pandèmia. La majoria, més d’un 60%, van anar a treballar a les plantes covid dels hospitals. 

Totes aquestes dades, que mostren la mobilitat professional que ha suposat la pandèmia, es desprenen d’una enquesta que ha realitzat el Col·legi d’Infermeria de Tarragona. 

PUBLICITAT