#TGNINFO | S’inicia una campanya per reduir la brutícia de gos a TGN

L’ajuntament de Tarragona inicia una campanya per a millorar el civisme de les persones amb gossos i reduir la presència de femtes i orins al carrer. 

campanya gossos
PUBLICITAT

Aquesta es farà mitjançant pedagogia amb dos agents cívics i el reforç de la Guàrdia Urbana de manera no uniformada.

La Cambra de Comerç de Tarragona i els ajuntaments de Perafort i la Secuita demanen millores a la N-240 per facilitar l’accés a l’estació de l’AVE del Camp de Tarragona. La presidenta de la Cambra i els alcaldes dels dos municipis han traslladat la proposta al subdelegat del govern espanyol a Tarragona. 

Concretament, demanen que s’habiliti un nou carril en sentit Valls a la N-240, en el tram que va des de la rotonda de Sant Salvador, fins a la rotonda d’accés a l’estació. Ho plantegen com una solució més fàcil i eficient que no pas la construcció d’un nou vial des de Sant Ramon, un projecte exposat fa molts anys, però que mai s’ha arribat a executar. 

L’alcalde de la Secuita, Eudald Roca, ha manifestat que habilitant un nou carril a la N-240 es garantiria un accés més ràpid i segur a l’estació de l’AVE. També suposaria una millora per a la mobilitat del polígon nord. 

La Cambra i els ajuntaments sostenen que aquest opció també tindria un menor impacte ambiental que d’altres. 

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, s’ha compromès a fer arribar la proposta al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. 

El sindicat USO secundarà la vaga general de REPSOL, convocada la setmana passada per CCOO, UGT i el sindicat STR. La vaga, que es farà en dos períodes de tres dies cadascun, afectarà totes les plantes petroquímiques de l’empresa a l’Estat, entre elles les de Tarragona. 

Les aturades començaran la setmana vinent, el divendres 15 de juliol i el segon període de tres dies d’aturades arrencarà el 13 d’agost. 

Els sindicats reclamen no perdre poder adquisitiu i demanen una actualització dels salaris lligada a la inflació. Remarquen que Repsol no es pot escudar en la crisi, per no pujar sous, perquè l’empresa està tenint beneficis milionaris. 

A la demarcació de Tarragona també s’està registrant un increment de casos de covid, però el sotsdirector de Salut Pública al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Conrad Casas, assegura que estem molt lluny de les xifres de la sisena onada. 

En una entrevista a Carrer Major, Casas ha detallat que, a finals de gener hi havia més de 6 mil consultes al dia per covid i que ara no s’arriba a les 700. 

Pel que fa als hospitals del territori, el sotsdirector de Salut Pública ha exposat que la setmana passada hi havia 88 pacients a planta i 10 a l’UCI al Camp de Tarragona.

Ha explicat que segueixen de prop la situació, per si la situació empitjora i s’ha de reajustar l’activitat hospitalària. 

D’entrada assegura, però, que la situació és ben diferent a les anteriors onades. 

La setmana passada a Catalunya es van diagnosticar més de 38 mil casos de covid a l’Atenció Primària, tenint en compte que ara no es fa registre de tots els casos. 

Tancarem aquest bloc informatiu, abordant el projecte d’expansió de Viamed Salut a Tarragona, amb la pròxima construcció d’un nou hospital a la zona de Ponent. 

L’empresa ja disposa del preprojecte arquitectònic i manté la voluntat d’estrenar el nou centre d’aquí a dos anys i mig.

El Museu Diocesà de Tarragona inaugura aquest vespre la renovació de dues de les seves sales. S’hi exposen un centenar de peces que van des de la prehistòria fins al segle XIV, algunes de les quals es troben en el top ten de les peces més valuoses del museu. 

L’equipament, que des de fa uns mesos dirigeix Andreu Muñoz, ha renovat la museïtzació, de tal manera que ara la seva col·lecció es presenta de manera cronològica i permet fer un viatge al llarg de la història del cristianisme. 

En paral·lel, des de l’Arquebisbat de Tarragona han recalcat que tenen a punt el projecte “estratègic” per traslladar tot el Museu Diocesà a la Casa dels Canonges. 

El director del Museu Diocesà, Andreu Muñoz, ha destacat el potencial cultural i patrimonial de tot el conjunt que envolta la catedral. 

La Casa dels Canonges està situada darrera la Catedral i la intenció és acabar-hi traslladant tota la col·lecció d’art sacra. La recuperació d’aquest espai, però, suposaria una inversió de 3 milions d’euros i el seu finançament encara no està resolt. 

Deixem el patrimoni per parlar de política local. Junts farà primàries el 23 i 24 de juliol a Tarragona per escollir el seu cap de llista a les municipals de l’any vinent. Tot apunta que hi haurà tres candidats i dos són vells coneguts de la política tarragonina. 

Són Jordi Sendra i Agustí Mallol. Tots dos van ser regidors de Convergència en l’època de Joan Miquel Nadal. Sendra també ha estat senador i diputat al Parlament. Actualment és director general de Prestacions Socials al Govern català. 

Jordi Sendra ha oficialitzat avui la seva candidatura i Agustí Mallol ho podria fer en els pròxims dies. 

El tercer candidat a les primàries de Junts a Tarragona és Josep Maria Llort, funcionari de carrera i dedicat al Patrimoni durant més de dues dècades.

La presentació de candidatures està oberta fins aquest dijous a la tarda. Les eleccions primàries, es faran de manera telemàtica, el cap de setmana del 23 i 24 de juliol. 

L’escollit prendrà el relleu de Didac Nadal al capdavant de Junts. Nadal, que és independents, s’ha distanciat de la formació i ja va anunciar fa setmanes que no repetiria com a cap de llista. 

I encetem la plana cultural fent la prèvia del Concurs de Castells de Focs Artificials de Tarragona, que demà dimecres arrenca la 30a edició. 

Quatre pirotecnies oferiran quatre dies d’espectacle a la punta del Miracle.

PUBLICITAT