Més controls a les carreteres per Setmana Santa

muralla

PUBLICITAT

La muralla romana dóna un important pas endavant en la seva conservació. La Guàrdia civil tindrà a Vicente Luengo com a nou cap de comandància. La ciutat es prepara per setmana santa: d’una banda hi haurà més controls a les carreteres i ja està tot a punt per beneir la palma. El Nàstic es prepara per enfrontar-se al Mallorca.

MURALLA ROMANA
La Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona han enllestit la cinquena fase d’obres de restauració a la muralla romana. Després de mesos de treball, han reforçat estructuralment els murs interns per evitar possibles enfonsaments.
Els experts han extret el material de replè de l’interior de la muralla que causava empentes i erosionava la mateixa muralla. Aquest ha estat substituït per una estructura de fusta i també un reforç del pas de ronda. El delegat territorial de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, ha anunciat la posada en marxa d’una sisena fase de rehabilitació de la muralla de cara al 2018.
La fase cinc ha costat més de 300.000 euros. Preveuen que, a llarg termini, les noves fases de restauració de la muralla permetin circular pel pas de ronda d’aquesta.

NOU COMANDANT GUÀRDIA CIVIL
La Guàrdia Civil té nou cap a la comandància de Tarragona. Es tracta del tinent coronel, Vicente Luengo Beltrán, un càrrec que, fins ara, ostentava el Comandant Francisco Martínez. Luengo és un Guàrdia Civil veterà, amb més de 40 anys de servei al cos de seguretat, una part realitzats a Catalunya. De fet, l’últim càrrec que el nou cap havia realitzat era el de segon cap de Comandància de Lleida. La seva carrera també l’ha portat a Mora d’Ebre, en la secció de la duana de la Farga de Moles. A Tarragona, farà de comandant de les unitats territorials i de diverses especialitats, com servei marítim o la intervenció d’armes i resguard fiscal del Port de Tarragona, Sant Carles de la Ràpita i l’aeroport de Reus.

BENEIR LA PALMA
Tarragona enceta aquest cap de setmana, els actes de sortida de la Setmana Santa. Aquest dissabte, es podran viure moments com el via-crucis del Cristo del Buen Amor o el XXXI concert de Setmana Santa, organitzat pel Gremi de Pagesos. El president de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa de Tarragona, Francesc Seritjol, destaca que la principal novetat d’enguany serà el Dimecres Sant amb una baixada en forma de processó dels passos.
La benedicció dels Rams tindrà lloc al carrer de les Coques a les onze del matí d’aquest diumenge. Tot seguit, en processó, es baixarà a la Catedral on se celebrarà l’eucaristia.

DISPOSITIU SETMANA SANTA
La Generalitat ja ha presentat el dispositiu especial de trànsit amb motiu de les vacances de la Setmana Santa 2017. La primera fase d’aquest dispositiu comença aquest divendres a les tres del migdia i acaba el diumenge 9 d’abril a les dotze de la nit. A Tarragona la Generalitat considera que dels punts més conflictius de les operacions sortida serà l’AP7 entre Altafulla – Tarragona i l’N-340, però només en el tram entre Altafulla i el Vendrell. Per l’operació retorn, no s’esperen retencions properes a la ciutat.
Un dels elements més importants del dispositiu és l’increment dels controls d’alcoholèmia. De fet, s’instal·laran 1.751 controls, no només d’alcohol i drogues, també de velocitat i per evitar distraccions. El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha justificat l’increment de controls.
Per la primera fase, s’espera que hi hagi major volum de trànsit aquest divendres, de 16h a 21 i dissabte de 11 a 14h, per l’operació sortida. L’operació retorn es calcula que es produirà diumenge entre les 18 i les 22h.

NÀSTIC
El Nàstic de Tarragona s’enfronta aquest dissabte al Mallorca a l’Iberostar, en una nova final dels de Juan Merino de les 10 que queden fins al final de temporada.
Pols entre dos equips per eludir el descens, millor col·locat el Nàstic que amb un triomf podria allunyar-se vuit punts per sobre del conjunt balear. El Mallorca, ara amb Barjuan, vol a costa dels granes començar a retallar punts per sortir de la zona baixa.
Sobre la polèmica amb Achille Emana aquesta setmana i en jornades anteriors ha acabat l’andalús, que ha deixat clar el que passa amb el camerunès.
Merino no podrà comptar pel partit amb Luismi, ni Cordero ni Djetei, amb una lesió que el deixarà sense poder jugar el tram final de temporada.

EL TEMPS
Les temperatures es mantenen aquest cap de setmana. El dissabte s’assoliran 21 graus de màxima i 11 de mínima. No hi ha pràcticament probabilitat de pluja, amb un cel serè al llarg de tot el dia.

L’APUNT
I durant tot dissabte se celebra la setena fira d’art de Tarragona, de nou del matí a deu de la nit a la Rambla nova. La fira acull les modalitats de pintura, aquarel·la, collage, dibuix, tinta, pastel. A més, la Via T ofereix un petit obsequi a cada un dels artistes.

PUBLICITAT