Els treballadors del metall aniran a la vaga si la patronal no atén les seves demandes

vaga

PUBLICITAT

 

El sector del metall de Tarragona s’ha mobilitzat aquest dijous per exigir que avancin les negociacions del conveni col·lectiu.

Uns setantena de treballadors i els representants dels dos principals sindicats, UGT I CCOO s’han concentrat davant la seu de l’Associació Provincial de Empresas del Metall de Tarragona (APEMTA), a l’avinguda Roma per protestar contra les propostes de la patronal pel que fa a salaris, antiguitat, i sobretot flexibilitat horària i que no els convencen.

Vicente Moya ha assegurat, en contra del que diu la patronal, que en l’últim any han pujat la productivitat i els beneficis del sector. Un sector que porta 6 mesos de negociacions i amenaça amb la vaga si la patronal desatén les demandes del 16.000 treballadors del metall del camp de Tarragona que només volen millors condicions laborals.

Tarragona és la zona de Catalunya on la població ha disminuït més en els darrers anys. Aquesta és una de les primeres conclusions que es desprèn de la presentació del darrer Observatori Empresarial publicat pel Gabinet
d’Estudis de la confederació empresarial, la Cepta. L’estudi posa de relleu que aquest creixement negatiu de
la població pot tenir conseqüències clares per al conjunt de l’economia, sobretot pel que fa al manteniment de l’estat del benestar i la productivitat de les comarques tarragonines.

I ERC presentarà en el proper plenari del 27 de juny una moció per demanar que s’implantin les xarxes de distribució elèctrica tancades en el sector químic i altres. Una mesura que permetria abaratir un 30% el preu de l’energia del sector industrial i millorar la seva competitivitat . Les xarxes de distribució elèctrica tancades s’han implantat ja en diversos països d’arreu d’Europa i permeten accedir al sistema elèctric com un únic consumidor abaratint els costos de les indústries. Els republicans reclamen que la industria del país tingui el mateix tracte i nivell de preus que tenen països veïns com França, Holanda, Bèlgica o Alemanya.

El drama dels refugiats continua ocupant pàgines de l’actualitat mundial i des de Tarragona, la conselleria de cooperació de l’ajuntament ha presentat un cicle d’activitats al voltant dels propis refugiats per acostar la seva realitat.

La proposta pretén apropar com s’afronta el refugi i com encaren la nova vida per mitjà de dos cinefòrum al bar la Cantonada, cinc pel·lícules a la fresca a l’espai Jove Palmera i la cinquena edició del Yo Pongo Internacional, que pretén ser una trobada entre persones d’arreu que comparteixen els seus orígens per mitjà de la gastronomia.

En relació als refugiats, el consistori té tres línies de treball fomentades en les subvencions per a persones afectades pel conflicte, Plans d’Acollida i l’organització d’accions de sensibilització sobre la situació que pateixen.

Les obres de millora en l’accessibilitat de l’estació de Tarragona s’hauran d’executar en 11 mesos, després de l’adjudicació d’Adif per un import que supera els 3 milions d’euros.

Pel que fa a les millores s’instal·larà un ascensor a les andanes principal i segona, es col·locaran dues escales mecàniques per cada andana, els abaixadors incrementaran l’alçada fins els 68 centímetres.

A més, s’inclourà una franja de seguretat a la vora de les andanes, una nova marquesina de 80 metres de longitud i hi haurà nova il·luminació, alhora que es rehabilitarà l’actual pas inferior i el revestiment lateral.

Segons ha informat ADIF, els treballs es faran compatibles amb la instal·lació del tercer carril i amb l’execució de la nova passarel·la superior que impulsa l’Autoritat Portuària.

 

APUNT

I aquest cap de setmana us volem apropar l’obra de teatre El somni d’una nit d’estiu, la primera obra mestra que va escriure Shakespeare. Una trama elaborada, amb força poètica i la riquesa de personatges que la fan enginyosa i excepcional, que tindrà lloc al teatre metropol aquest dissabte a partir de les 21 de la nit.

I una proposta musical amb el concert del mestre de la guitarra i el jazz rock que tocarà a la Capsa de Música a la Tabacalera a partir de les set de la tarda, amb dos dels músics més potents i talentosos de l’escenari del jazz actual dels Països Catalans amb Dan Arisa i Toni Cuenca.

I us recordem que podreu seguir l’actualitat de la ciutat a rctgn.cat i al nostre aplicatiu per tauletes i telèfons mòbils.

PUBLICITAT