Tret de sortida a Tarragona d’unes rebaixes sense llei

20150701_100101

PUBLICITAT

Aquest 7 de gener i fins el 6 de març és el tradicional període de rebaixes d’hivern.

El Tribunal Constitucional però ha fet que aquest any a Catalunya i a Tarragona les rebaixes s’hagin iniciat quan gairebé cadascú ha volgut.

En aquesta campanya de Nadal, fluixa per cert segons els comerciants, en molts establiments ja s’han vist descomptes fins el 50%. La causa ha estat que ara mateix la llei comercial catalana està suspesa per el  TC i per tant podríem dir que el comerç català no té llei. L’inici avançat de les rebaixes suposa un nou episodi de confrontació en el sector, que viu amb incertesa el conflicte de competències entre el govern espanyol -partidari d’una major liberalització- i el català -que posa més límits amb l’objectiu de preservar el model de petit comerç.

Les obres dels Jocs Mediterranis, encara en timing previst i els acords principals de ciutat, les preocupacions més importants per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros per aquest 2016.

Ballesteros ha fet aquest pronòstic del que segons l’Alcalde han de ser les línies bàsiques d’aquest any que comença més enllà de la posada en marxa del Mercat Central. L’Ajuntament invertirà aquest 2016 , 6’1Meuros a les obres dels Jocs. 3’4 d’aquests aniran a les millores del Camp del Nàstic que en principi han de començar quan s’aturi la lliga al juny i les de la pista d’atletisme a Camp Clar que estan previstes que comencin al maig. L’organització dels Jocs ha de seguir cercant finançament per la nova piscina de 50m, que a hores d’ara sembla que es podria assumir el seu cost amb els ajuts anuals de la Diputació.

Més enllà dels Jocs a l’Ajuntament de Tarragona el moviment el provoquen CiU, bé Convergència per un costat i Unió per l’altre. Després del trencament definitiu de la coalició a la ciutat ara CDC diu que no permetrà que Unió tingui grup propi, segons llegim al Diari de Tarragona, els tècnics consideren que la formació es va presentar amb unes sigles i que coalició no s’ha separat de forma correcte. Albert Abelló afirma que no té cap problema amb la formació de grup propi d’Unió però que s’ha de fer ben fet. Abelló en el mateix article del Diari critica l’actitud de Josep Maria Prats i diu que s’està venent molt barat. Per Prats no hi ha d’haver inconvenient per fer grup propi i és el que el mateix regidor d’Unió diu en una entrevista en aquest cas al Tarragona 21 que espera ser decisiu i que vol fer de pont pel pacte de govern. Apa embolica que fa fort.

L’ensurt del dia de reis, l’ha deixat un pal de la llum i el fort vent han provocat un incendi al Baix Penedès que ha cremat fins a 20ha al Massis de Bonastre al terme Albinyana.

El fum en un dia clar s’ha pogut veure fins i tot des de Tarragona i els bombers han controlat l’incendi ja ben entrada la tarda. El cap de la Regió d’Emergències de Tarragona, Bienvenido Aguado, ha explicat a l’ACN les causes de l’incendi. El Delegat de la Generalitat a Tarragona I alcalde d’Albinyana, Joaquim Nin, ha recordat que fa 4 anys ja es va produir una situació similar I que es demanaran explicacions per l’estat de la línia elèctrica.

EL TEMPS

Temperatures amunt i clarament recuperades després de dos dies de fred habitual d’hivern, sembla que torna la primavera.

El vent això sí seguirà bufant amb certa força i girarà a sud el que farà pujar els termòmetres. Això sí les ratxes de vent no seran fortes com aquest dimecres.

El sol dominarà la jornada. De cara a la setmana que ve podrien tornar a baixar les temperatures i normalitzar-se.

TEMP MÀXIMA 19 MÍM 11

 

 

PUBLICITAT