Una performance obre el debat de l’ús dels monuments de Tarragona

fotonoticia_20160309141700_250_150_150_0_0

PUBLICITAT

Tarragona tirarà endavant una polèmica performance amb estelades i banderes espanyoles . El moment que viu el país en els darrers anys és un moment excepcional en l’àmbit social i polítics i que deixa a poca gent indiferent a l’hora de posicionar-se sobre el futur de Catalunya com a territori independent o que segueixi dins l’Estat espanyol.

Aquesta confrontació i el fet de poder cridar l’atenció és el que cerca l’artista Àlvar Calvet amb la proposta d’una performance que cobrirà el monument de Roger de Lluria amb banderes espanyoles i el monument dels despullats amb estelades. La performance però ha permès anar més enllà dels símbols i plantejar un interrogant gran a la ciutat.

La gestió dels monuments visitables de Tarragona s’externalitzarà a partir del primer trimestre del 2017.

El procés ja s’ha iniciat i l’Ajuntament espera poder tenir enllestits tots els tràmits burocràtics a finals d’aquest mateix any.

L’externalització suposarà poder obrir tots els dies de la setmana i deixar de patir per l’actual situació que per exemple va tenir tancat el fòrum tota la setmana passada per manca de personal. Floria ha explicat quines són les seves preferències per aquest nou contracte de gestió.

L’Ajuntament es vol reservar el dret a seguir mantenint el relat i els preus, per exemple, dels diferents monuments.

Des de l’àrea de Patrimoni s’aposta també per la modernització de les visites i per poder donar serveis que fins ara no es donaven.

Un dels escenaris d’aquest Patrimoni com és el Circ serà un dels principals atractius d’aquest modernització i millores de museïtzació. A més a més s’ha anunciat també que el pròxim dilluns comença una nova fase d’excavacions i treballs en aquest circ romà que serà objecte d’estudi d’aquí pocs mesos a Tarragona.

Tarragona vol fer un pas endavant en el turisme religiós també.

Ho vol fer amb la potenciació de les visites a la ruta per les cinc esglésies que mostren al públic passos de Setmana Santa.

De moment el primer pas ha estat senyalitzar a l’exterior de les esglésies la ruta perquè els visitants la puguin seguir mitjançant plafons amb codis qr.

El president de l’Agrupació de Setmana Santa, Joaquim Julià, ha explicat que a després d’aquesta Setmana Santa es té la intenció d’ampliar els horaris de visita per poder oferir un millor servei.

Julià ho ha fet coincidint amb la signatura d’un conveni amb Repsol, on l’empresa aportarà 15.000 euros a l’Agrupació de Setmana Santa precisament per la conservació també d’aquests passos i aquests espais que es volen museïtzar.

Olga Xirinacs serà la gran protagonista de la Primavera literària a Tarragona.

La Casa de les Lletres farà un homenatge als 80 anys de l’escriptora tarragonina amb diferents activitats programades els pròxims mesos per una de les escriptores més reconegudes de la ciutat. Xirinacs ha publicat més d’una seixantena d’obres i ha guanyat premis com el Ramon Llull o el Sant Jordi. La primavera literària tindrà més de 30 activitats per tots els públics.

El grup de CiU a l’Ajuntament de Tarragona ha recuperat la seva proposta per fer més barat l’aparcament a la ciutat.

La proposta ja va ser una de les banderes de la campanya electoral dels convergents i ara tornaran a portar al ple municipal que l’aparcament a Tarragona no pugui costar més de quatre euros al dia.

Un darrer apunt per parlar de rugby i d’una particular i multitudinària trobada que organitza el Rugby Tarragona i que ens explica el Carles Cortés.

EL TEMPS

Després d’un dimecres on hem tingut una mica de tot aquest dijous arriba marcat pel sol que ha de ser protagonista de la jornada i que farà pujar les temperatures màximes però també pel vent que pot bufar encara amb certa intensitat.

De fet hi ha un avís activat per fortes ratxes de vent a les comarques tarragonines.

TEMP MÀXIMA 16 MÍM 6

 

Foto Portada: Olga Xirinacs a la presentació de la Primavera Literària (Foto Laia Poblado/ACN)
PUBLICITAT