Els veïns del Barri del Port alerten d’un nou increment de paneroles

Destaquem les paneroles que apareixen al Barri del Port, la descafeinada desvetlla dels Ninots, la manifestació en favor de l’acollida de refugiats i la nova setmana de vaga dels estibadors.

PUBLICITAT

L’Associació de Veïns del Barri del Port alerta de l’aparició de diverses paneroles i rates pel barri en les darreres setmanes, coincidint amb l’arribada de la calor. Des de l’entitat asseguren que ja han alertat tant a l’Ajuntament com a Ematsa, i que inicialment serà la companyia d’aigües la que s’encarregarà de fer-hi front. Rosa Puig, presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Port, considera que és important començar a actuar ara que ja apareixen paneroles. Pel què fa a les rates, Puig té clar que l’origen és la deixadesa i el mal estat d’alguns habitatges. Amb tot, la presidenta assegura que encara no ens trobem davant d’alguna plaga, però adverteix que si no s’actua la situació empitjorarà, com va passar anys enrere.

 

DESVETLLA DELS NINOTS

Aquest dissabte a la nit es va celebrar la dotzena edició de la Desvetlla dels Ninots, un acte festiu organitzat pel Ball de Serrallonga i els Diables Voramar – Víbria de Tarragona. Una festa que va quedar descafeinada per la denegació del permís per part de l’Ajuntament. Era habitual que la celebració acabés amb dues hores de festa després de la cercavila, però ahir tan sols la txaranga tan sols va poder tocar una cançó. Una situació que ja era coneguda per les desenes de persones que hi havia, però que arribada la 1 de la matinada va decebre a molts. La Desvetlla dels Ninots generalment es feia a la plaça Sedasssos, però en aqeusta edició s’ha fet a la plaça del Rei per les obres de les graderies del circ romà.

 

REFUGIATS

La coordinadora Obrim Fronteres, de la mà de Stop Mare Mortum, va celebrar aquest dissabte una concentració al passeig de les Palmeres per reclamar l’acollida de refugiats. Tot i que la previsió de l’organització era optimista, al final únicament hi van assistir una cinquantena de persones.

La de Tarragona va ser una de les 4 manifestacions que hi va haver a Catalunya, juntament amb la de Calafell, Barcelona i La Jonquera. Els manifestants també van recordar que abans del 26 de setembre a l’Estat espanyol hi haurien d’haver arribat més de 17.000 persones emparant-se en el dret d’asil. Actualment, la xifra no arriba al 10%.

 

ESTIBADORS

El col·lectiu d’estibadors iniciarà dilluns una nova setmana de mobilitzacions, després de les de la setmana pasada, que va concloure amb 48 hores d’aturada total.anuncia noves mobilitzacions per les properes setmanes.

Aquesta vegada faran vaga dilluns, dimecres i divendres, amb hores alternes. I per les dues següents ja han presentat la sol·licitud de fer quatre dies setmanals.

 

EL TEMPS

Continua l’onada de calor aquest diumenge, encara que amb una mica menys d’intensitat que en els últims dies. Demà està previst que hi hagi algun banc de núvols, que poden fer que les temperatures baixin un parell de graus més.

 

L’APUNT

El Corpus marca l’activitat d’aquest diumenge  a la tarda a la ciutat. De 5 a 8 del vespre es podrá veure l’Ou Com Balla a la Catedral, i a banda també hi haurà la tradicional processó de Corpus que acabarà amb el ball de negritus i coca amb cireres a la plaça de la Font.

 

Foto: http://tgnbarridelport.blogspot.com.es/

PUBLICITAT