Vicente Moreno fa història al Nàstic superant el centenar de partits a la banqueta grana

17433198643_92ab78793c_k-715x476

PUBLICITAT

És segurament amb números a la mà el millor entrenador de la història del club. Ha trencat qualsevol registre de victòries seguides (11), de partits sense perdre al Nou Estadi i fins i tot de percentatges de partits guanyats en els seus ja dos anys i mig a la banqueta grana.

Vicente Moreno és un tipus detallista, perfeccionista i a qui no li agrada perdre ni al parxis amb el seu fill. El Garifa de Massanassa com el coneixen els seus amics del poble arriba aquesta jornada al Nou Estadi superant el centenar de partits, registre reservat per pocs entrenadors a Tarragona. En l’època més actual només Luis César amb 126 partits ha superat aquests números al seu costat noms il·lustres com els de Dauder o Jaurrieta i per damunt de tots amb més de 300 partits Pepe Nogués.

La casualitat i els números diuen que dos dels cinc únics entrenadors grana que han superat els 100 partits han pujat l’equip a primera.

Escoltem l’opinió que ens envien per Whats App del centenari de Vicente Moreno el periodista d’aquesta casa, Carles Cortés, i el del Diari de Tarragona, Jaume Aparício.

La retirada de la UTE que havia de construir el Palau d’Esports dels Jocs Mediterranis ha centrat l’actualitat les últimes hores a Tarragona.

La primera reacció, la de la tranquil·litat, l’ha volgut donar el nou Delegat del Govern català, Òscar Peris. Peris va anunciar oficialment que la Generalitat ja havia adjudicat el projecte a la segona empresa i ha demanat calma.

La segona, la de ‘no passa res’  donat l’alcalde Ballesteros, que assegura que es compliran els terminis tot i aquest petit entrebanc. Ballesteros es va reafirmar en el projecte. Cal recordar que la nova empresa encara no ha dit que sí. Ara té un mes per decidir si fa el pavelló amb les condicions marcades per el Govern catalaà i que sembla que han fet desistir a la primera UTE. Les condicions són clares; 8’1 milions de pressupost i 11 mesos i mig per tenir entregat el Pavelló.

Amb tots aquests condicionants l’oposició ha agafat el pa i ha sucat i de valent. Dos dels que fins ara havien donat suport als Jocs, C’s amb Ruben Viñuales i CiU amb Albert Abelló han mostrat els seus dubtes obertament i sense amagar-se. Des d’ERC, Pau Ricomà ha recordat que ells i la CUP ja havien mostrat la seva divergència amb el projecte hi ha demanat responsabilitats i des de la CUP s’ha enviat un comunicat on s’ha mantingut el discurs crític amb els Jocs que ha fet que en diferents ocasions als cupaires hagin demanat la retirada de l’esdeveniment.

Tarragona té sobre la taula també el Pla de Seguretat dels Jocs. Amb una acció coordinada entre agents locals i Govern català s’ha determinat que el Pla de seguretat en fase de prealerta es posi en marxa a partir del 9 de gener del 2017 i es desactivi l’11 de juny, quan s’engegarà en Pla de Seguretat a manca de dues setmanes per començar els Jocs.

La participaació de vint-i-cinc països i sobretot d’estats com Síria preocupa al Govern català que recorda el nivell d’alerta en què es troba el país i l’existència de l’amenaça Jihadista.  El Conseller d’Interior, Jordi Jané, no ha volgut desvetllar quants agents s’implicaran en el pla i ha apostat pel centre de control del 112 com a punt de coordinació de l’operatiu.

La Universitat Rovira i Virgili (URV) vol començar a acreditar la docència en anglès per potenciar la internacionalització. En aquest sentit, el Consell de Govern ha aprovat aquest dijous el Pla per a l’acreditació de Docència en Anglès (DANG).

Segons ha explicat el rector, Josep Anton Ferré, cal fer “un esforç important” per promoure l’ensenyament en anglès, especialment en màster però també en graus, i “atreure més estudiants”. El pla aprovat ha de servir per donar suport al professorat que imparteixi docència en anglès dins de programes impartits íntegrament o parcial en anglès. El Consell de Govern també ha aprovat un pla de consolidació del model de gestió de campus per unificar-los.

El TSJC ha decidit tirar enrere el protocol que aconsellava als funcionaris catalans a obrir les converses en català i que convertia la llengua pròpia del país en llengua prioritària a l’administració pública. Ha estat la denúncia d’un metge de l’hospital Joan XXIII de Tarragona la que ha obligat a fer enrere aquest protocol al·legant la presència de residents de fora de Catalunya.

Des de la Generalitat s’han posat les mans el cap i recorden que no hi ha cap llei que obligui i que la normativa només és un protocol d’ús de la llengua que en vigor des de principis dels 80 tot i que el protocol que ara ha tombat el TSJC es va redactar l’any 2012.

Us expliquem també La comissió negociadora de Covestro i la direcció de l’empresa Espanyola es reuniran la setmana que ve per intentar acostar posicions sobre el tancament de la planta d’MDI de Tarragona.

La provisió de fons que apareix en l’informe econòmic anual de la multinacional alemanya ha fet encendre els llums d’alarma al comitè d’empresa.
Covestro destinaria 73M€ al tancament del centre de producció de Tarragona previst per finals del 2017.

Segons el comitè esperen trobar justificació i explicacions d’on surt aquesta quantitat. El comitè d’empresa ha traçat un full de ruta d’exigències i possibles accions pendents de la resposta que pugui donar la direcció espanyola de Covestro la pròxima setmana. Des dels sindicats se segueix acusant a l’empresa d’una deslocalització de la producció a la planta alemanya de Brüsbuttel.

EL TEMPS

Les temperatures comencen a tirar enrere amb l’entrada del vent de Mestral. Els núvols guanyaran terreny a mesura que avanci el dia i a partir d’aquesta tarda pot començar a ploure.

Una pluja que pot acumular fins 20l per metre quadrat les pròximes hores.

Cap de setmana marcat pel temporal de pluja i neu. El Govern ha activat el pla Neucat per precipitacions que per sobre els 600 metres poden acumular uns 20cm.  La cota de neu que anirà baixant i es pot arribar a situar només als 300 metres la matinada de dissabte a diumenge.

TEMP MÀXIMA 15 MÍM 6

 

 

 

 

 

PUBLICITAT