#WeeklyTarragonès | El Consell Comarcal i El Catllar seguiran de la mà per millorar la recollida de la brossa

El ple municipal del Catllar ha aprovat aquest dijous l’annex al conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Tarragonès que regula la delegació i encàrrec de gestió de diferents serveis i que permetrà millorar la recollida de la brossa al municipi. L’aprovació s’ha fet amb el vot a favor de l’equip de govern i l’abstenció dels quatre regidors de Somos El Catllar, a l’oposició. S’incorpora un nou vehicle per a la retirada dels residus dipositats al voltant dels contenidors

La Generalitat veu possible convèncer Salou i aprovar aquest estiu el projecte del tramvia

PUBLICITAT

La Generalitat veu possible que Salou reconsideri la seva oposició al tramvia del Camp de Tarragona i que avanci la fase 1 del projecte que ha d’unir Cambrils i Vila-seca per l’antiga línia de ferrocarril. En declaracions a l’ACN, el director general d’Infraestructures de Mobilitat del Departament de Territori, David Prat, defensa que es tracta d’una infraestructura “moderna d’última generació” i que amb Salou estan “coordinant el projecte d’urbanització al detall”. Per tot, Prat veu factible que aquest estiu s’aprovi el projecte constructiu per, abans d’acabar l’any, licitar les obres i començar-les el 2025.

Continuen les obres de millora del carrer Carles Buigas de Salou

Les obres de renovació al carrer Carles Buigas avancen amb diverses intervencions de millora i modernització. En el tram comprès entre els carrers Murillo i Ramon Llull, aquesta setmana s’ha completat la pavimentació d’una secció a prop del Carrer Murillo. Ja s’han instal·lat els bàculs, i s’espera l’arribada de més material la setmana vinent. A partir del proper dilluns, dia 10, començarà la instal·lació del cablejat, càmeres de seguretat i noves lluminàries, cosa que reforçarà la infraestructura i augmentarà la seguretat a la zona.

Condemnen l’exalcalde de Roda de Berà i al secretari per prevaricació i malversació de cabals públics

L’Audiència de Tarragona ha condemnat l’exalcalde de Roda de Berà, Pedro José Figueiredo, i al secretari municipal el 2008, per un delicte continuat de prevaricació administrativa i un altre de malversació de cabals públics pel cas de les bestretes. Els magistrats els imposen dos anys i dos mesos d’inhabilitació de càrrec públic per prevaricació i per la malversació dicten una pena d’un mes i quinze dies de presó, que poden substituir per una multa de 525 euros i sis mesos de suspensió de feina o càrrec públic.

L’atur retrocedeix un 2,32% aquest mes de maig al Camp de Tarragona

L’atur registrat al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre ha baixat un 2,32% aquest mes de maig, amb un total de 917 persones menys inscrites a les llistes, segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social. La demarcació assoleix la segona baixada més important de Catalunya -amb 6.248 persones menys-, per darrere de Barcelona. La reducció d’aquest maig supera també la de fa un any, quan es va registrar una reducció de 488 persones i un 1,25%.

La campanya d’estiu generarà 11.750 llocs de feina a la demarcació de Tarragona

La campanya d’estiu generarà al voltant d’11.750 nous llocs de feina a la demarcació de Tarragona, el que suposa un 17,6% més que l’estiu passat, el del 2023, sent la demarcació de Catalunya on l’increment és major. Segons els pronòstics publicats aquest dijous per l’empresa de recursos humans Randstad, el mercat laboral mostra una “clara tendència positiva” de cara als pròxims mesos, amb “dinamisme” en sectors “clau” com l’hostaleria, el comerç, el transport i la logística.

PUBLICITAT