#WeeklyTarragonès | El Consell Comarcal invertirà 77.000 euros a l’escola Mediterrani de Campclar

L’àrea d’ensenyament del Consell Comarcal del Tarragonès farà una inversió de 77.000 euros en l’escola Mediterrani de Camp Clar. Amb aquests diners es milloraran part de les seves instal·lacions: es durà a terme una reforma integral de la cuina del centre, a més de la climatització i insonorització del menjador. Així es va aprovar aquest dimarts en el ple del Consell amb cap vot en contra i només l’abstenció del PP.

PUBLICITAT

Es tracta d’una proposta liderada per la cartera d’ensenyament del Consell Comarcal, des de la qual asseguren que aquesta és una línia de treball estratègica per la millora dels espais educatius que gestiona l’ens i que aviat anunciaran noves inversions en altres centres.

Jordi Collado, conseller encarregat de l’àrea, ha deixat clar que l’objectiu de l’acció és “posar fi a què els centres escolars siguin neveres a l’hivern i forns a l’estiu.” El portaveu d’En Comú Podem a l’Ajuntament espera que “la resta d’administracions implicades facin la seva feina.”

D’altra banda, els pressupostos de la Generalitat pel 2024 preveuen una inversió de 111,1 MEUR pel Camp de Tarragona. Les millores a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i el tren-tramvia del Camp de Tarragona són els projectes més finançats. En diferents partides, per al centre hospitalari s’hi destinaran uns 18,5 milions d’euros, mentre que el nou sistema de transport rebrà una dotació de 19,7 MEUR, entre obres, construcció dels tallers i compra de material ferroviari

Paral·lelament també es destinaran 9,5 milions a actuacions al Logis Montblanc i 8,2 MEUR a actuacions a la planta de valorització energètica de Tarragona. A més, s’invertiran quasi 3,9 milions per a un nou institut a Roda de Berà i 3,2 per a una nova escola a Maspujols.

I parlant dels pressupostos de la Generalitat, aquests també contemplen una inversió d’1,7 MEUR per a la reforma i ampliació del Parc de Bombers de Tarragona. Una i¡xifra que arribarà fins als 6,3 MEUR al 2025. Està previst que les obres arrenquin el pròxim mes de juny i puguin veure la llum a l’abril del 2026.

Els Bombers del territori fa molts anys que denuncien la necessitat de renovar les instal·lacions del parc, però el projecte s’ha anat allargant i endarrerint per diversos motius. Defensen que és una infraestructura molt antiga, que no ha vist mai remodelacions, i que pateix problemes estructurals i de salubritat. En parla Guillem Recio, cap de la unitat d’infraestructures i sostenibilitat dels Bombers.

Serà una renovació total del parc, tant de la zona interior com de les exteriors, guanyant més de 500 metres quadrats de superfície. Les obres es duran a terme per fases per tal de minimitzar al màxim l’afectació al dia a dia del parc, que seguirà operatiu al llarg d’aquests gairebé dos anys.

La reforma també preveu afavorir la perspectiva de gènere al cos, que té un dèficit evident respecte a altres cossos o països, ja que es troba força per sota del 5% de dones en plantilla. Per exemple, els vestidors de les instal·lacions s’adaptaran i es convertiran en completament mixtos.

Fibal ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, va visitar aquest divendres el complex industrial de Repsol a Tarragona. El propòsit de la visita, va ser conèixer els processos de transformació que estan duent a terme les indústries químiques, fet que considera un dels temes més importants en l’actualitat a banda de la revolució digital.

Jordi Hereu va celebrar la visió compartida per part dels municipis a l’hora d’acordar una estratègia  conjunta pensada en clau metropolitana. També va recordar que el Camp de Tarragona, a banda del potencial industrial, és també un gran pols turístic a Catalunya i l’Estat. Alhora, Hereu va expressar el seu suport cap al projecte del Hard rock, que creu que sumarà diversitat a l’hora d’oferir una proposta turística tan completa com sigui possible. 

Una altra de les prioritats que es marca el ministre en clau turística és la desestacionalització, perquè creu que és la manera de mantenir Espanya líder en aquest àmbit. 

PUBLICITAT