#WeeklyTarragonès | La Costa Daurada creix i es consolida com a destinació turística

La Costa Daurada incrementa l’ocupació un 3,8% respecte a l’any passat

La demarcació de Tarragona ha millorat les seves xifres d’ocupació des de començaments del 2023 en relació amb el mateix període de l’any passat, segons dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Així, a la Costa Daurada ha crescut un 3,8%, amb 4,8 milions d’arribades i 18,2 milions de pernoctacions. L’estada mitjana s’ha mantingut gairebé igual, amb 3,77 nits. El mercat internacional ha estat el principal responsable dels resultats, especialment el francès que és el majoritari però també l’alemany, que és el que més s’ha incrementat. Les xifres s’han presentat en el marc d’acte Som Turisme que s’ha celebrat al Celler de Vila-seca aquesta setmana.

Salou incrementa un 5,6% el nombre de visitants aquest 2023

PUBLICITAT

Salou consolida el seu posicionament com a municipi turístic atractiu durant tot l’any. D’acord amb les dades recollides, el municipi ha experimentat un creixement considerable en el nombre de visitants i pernoctacions, mostrant una tendència positiva cap a la desestacionalització. Des de gener fins a octubre d’aquest any, la ciutat ha rebut un total de 2.066.308 visitants, el que suposa un increment del 5,6% respecte a l’any anterior. 

Salou enforteix la seva aposta pel medi ambient amb la nova Unitat de Policia Mediambiental

La Policia Local de Salou disposa des del 18 de setembre d’una Unitat Mediambiental, dedicada exclusivament a la protecció i gestió de l’entorn natural i zones rurals i litorals del municipi. La unitat que té com a missió principal exercir les seves competències en matèria de policia administrativa ambiental, responent així a les demandes ciutadanes i polítiques per a la preservació dels entorns naturals del municipi, està composta inicialment per un caporal i un agent. Aquesta nova unitat policial especialitzada ha dut a terme 200 accions en pro de la natura en el seu mes i mig d’existència.

“Todos en Azul” ja és una realitat a Salou

L’associació “Todos en Azul”, que dona suport als infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), ja és una realitat a Salou. La nova subseu del municipi és un camí d’esperança per a les deu famílies salouenques membres de l’entitat, que per a poder gaudir dels serveis i activitats havien de moure’s cap al “Casal d’Autisme de Tarragona”. Aquest nou projecte a Salou farà de punt d’interès per a noves famílies que busquen adhesió i inclusió, i també millorarà la qualitat de vida dels seus usuaris.

Vila-seca presenta el segon consell de participació: el Consell Municipal de Dones

Vila-seca ha presentat aquesta setmana el segon consell de participació: el Consell Municipal de Dones. Va ser aquest dimarts en un acte presidit per l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, a la sala de plens de l’Ajuntament. El Consell Municipal de Dones, que està format per 20 dones residents al municipi, va començar a treballar fa uns mesos amb el compromís de crear espais d’intercanvi i reflexió conjunta entre persones. Cal recordar que fa pocs dies, concretament el passat 7 de novembre, ja es va constituir el primer Consell Municipal, el de la Gent Gran, i que ja es troba en fase de cerca dos consells de participació més, el Consell Municipal de Joves i el Consell Municipal d’Infants.

1.800 futbolistes d’equips d’arreu del món arriben a la Costa Daurada en la Surf Cup International 

Des del dijous 23 de novembre i fins aquest diumenge, la Costa Daurada acull la Surf Cup International, un torneig de futbol base masculí i femení on participen 128 equips base de 69 clubs de 22 països diferents. En aquesta tercera edició de la Surf Cup es disputen 304 partits amb presència de clubs tant il·lustres com el F.C.Barcelona, Paris Saint-Germain F.C., Sporting Lisboa o Atlético de Madrid entre d’altres. A més, el torneig ha fet una aposta pel futbol femení, categoria on participen fins a 24 equips d’arreu del món.

PUBLICITAT