#WeeklyTarragonès | La Diputació aprova el model de cooperació amb els ajuntaments

El ple de la Diputació de Tarragona celebrat aquest divendres ha aprovat el reglament que ha de regir l’ImpulsDipta, el nou model de cooperació econòmica i assistencial amb els ens locals del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. La proposta ha vist llum verda amb els vots a favor de d’ERC, PSC, PP i Vox, a més de l’abstenció de Junts.

PUBLICITAT

El text recull els principis bàsics que han de regir aquest nou pla de treball conjunt amb els ajuntaments, és el marc jurídic que ha de permetre aprovar més endavant el pla definitiu. El nou model de gestió aposta per un treball conjunt per fixar les prioritats de les polítiques municipals, establint una relació de bilateralitat i respectant l’autonomia local. A més, el Pla ImpulsDipta permetrà simplificar la tramitació administrativa dels ajuntaments amb la Diputació. Ho explica el vicepresident i diputat delegat de Concertació i Assistència Municipal, Enric Adell.

Durant la sessió plenària també s’ha aprovat el nou Pla d’Igualtat d’oportunitats entre dones i homes de la Diputació, que tindrà vigència fins al 2027, així com la resta de punts de l’ordre del dia.

D’altra banda, el ple d’Altafulla ha aprovat inicialment el procés per determinar l’alteració del terme municipal respecte Tarragona, amb què el municipi podria guanyar 70 hectàrees. En la sessió extraordinària d’aquest dijous, la proposta només ha rebut el suport de l’equip de govern, mentre que el PSC i Alternativa Altafulla s’han abstingut. L’oposició ha coincidit en recriminar a l’alcalde Jordi Molinera les formes per tractar la qüestió envers l’alcalde de Tarragona Rubén Viñuales, però també li han criticat “manca de transparència”. Per la seva part, Molinera ha insistit que s’obrirà un procés participatiu tant de la ciutadania com d’administracions i que serà la Generalitat qui acabi determinant la delimitació final del terme municipal.

Per un altre costat, la FiM Vila-seca, la fira de música emergent i familiar, bat rècords amb 731 propostes musicals inscrites en la convocatòria per formar part del certamen. Segons els organitzadors, aquest “èxit” d’inscripcions confirma que és “inabastable” el talent artístic del país i que la FiM es consolida com l’aparador de les propostes emergents i familiars de Catalunya. De les més de 700 propostes inscrites, formades per 2.800 components, gairebé el 60% són grups sense management que tindrien un espai “idoni” en la fira per poder trobar mànager. La programació artística de la 20a edició, que se celebrarà del 16 al 19 de maig, es donarà a conèixer a finals del mes de març.

Finalment, els accidents mortals al Camp de Tarragona s’han reduït un 20% aquest 2023. En la xarxa viària interurbana hi va haver 16 accidents que es van saldar amb 20 víctimes. Això, suposa dues persones mortes menys respecte el 2022. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha afirmat que els preocupa que les xifres absolutes de morts de motoristes es mantinguin, tot i la disminució de la sinistralitat.

PUBLICITAT