‘Futbol Tarragona’, la cobertura del futbol tarragoní més modest

locutors futbol tarragona

PUBLICITAT

‘Futbol Tarragona’ és un programa que vol arribar al futbol més modest fet a la nostra ciutat. Els equips dels barris, aquells clubs de tota la vida que no tenen prou cobertura informativa setmanal i que mereixen més reconeixement del que avui dia gaudeixen.

Un equip de joves amants de la ràdio fem narració a la prèvia de la jornada de lliga cada divendres i les cròniques dels partits els dilluns. Un equip format per Marc Molina, Estefania Cabrera i Marc Pérez, dirigits per un servidor, Iván Castro. Aquest grup es completa amb Esteban Romero i Àlex León, que aporten el suport i l’ajuda necessària en les cobertures dels partits setmanals.

Alex León valora que l’espai “trenca amb qualsevol esquema. Donem veu als més petits perquè siguin escoltats a tota la ciutat”. I es que pràcticament tothom hem començat a jugar a l’equip del nostre barri, coneixem familiars, amics, coneguts que ho van fer o que formen part d’algun d’aquests equips. Els micròfons de Ràdio Ciutat de Tarragona donen veu als protagonistes d’un futbol diferent, un futbol més proper, més familiar.

Per a Esteban Romero, “viure els èxits dels nostres equips des de ben a prop és una nova experiència per nosaltres i per la ciutat”. Per la seva banda, Marc Molina apunta que “el format ajuda molt a aprendre per aquells que estem iniciant el nostre camí al món del periodisme”

Junts repassem l’actualitat dels equips de Primera, Segona, Tercera i Quarta Catalana. CDC Torreforta, Racing CF Bonavista, Cultural Bonavista, CEF Sant Pere i Sant Pau, CD Icomar, Atlètic Camp Clar, CD La Floresta, FC Tarraco, UD Sant Salvador, i a més CF Vila-Seca, CE Catllar i UD Torredembarra, són els protagonistes setmanals d’aquest espai esportiu.

Marc Pérez reconeix que “és una oportunitat per parlar dels equips que més ens agraden, els del futbol amateur, en el mitjà de comunicació més brillant: la ràdio”

La idea va néixer com a nexe d’unió d’aquesta casa amb Trasegando Ràdio, un projecte de ràdio per Internet dels barris de Ponent de la nostra ciutat. D’aquesta unió, ha sorgit un espai radiofònic que porta ja un any de vida i que és un dels programes amb més audiència de la nostra graella.

El projecte “és una oportunitat per a nosaltres de conèixer el medi i trencar amb les pors davant del micròfon” diu Estefanía Cabrera.

El programa ofereix entrevistes als protagonistes dels equips, des d’entrenadors fins a jugadors. I viu com a propi els èxits i fracassos dels conjunts de la ciutat.

Personalment, considero que apropar més encara l’esport dels barris a la ciutat és clau per identificar Ràdio Ciutat com la ràdio de Tarragona, la ràdio #km0.

Iván Castro.

PUBLICITAT