Hemodinàmica de Joan XXIII evita gairebé 200 trasllats el seu primer any

Hemodinamica1

PUBLICITAT

Avui fa just un any que va entrar en funcionament durant 24h la Unitat d’Hemodinàmica de Joan XXIII una demandada històrica i que ha fet que aquests últims 365 dies s’hagin evitat 181 trasllats fora de Tarragona.

De vegades amb els números n’hi ha prou per quantificar la necessitat d’una inversió.

Aquest darrer any o segons ha explicat el mateix hospital s’han aplicat 476 casos el codi infart, l’any anterior només s’havia fet en 295 ocasions significant això un augment del 64% respecte el 2014.

En total aquest any s’han fet 1700 procediments i metges de l’hospital asseguren que el fet de tenir oberta la unitat 24h ha fet disminuir l’engoixa en molts pacients.

Els que pateixen més infarts segueixen sent homes entre 60 i 70 anys tot i que ha augmentat també el nombre de gent jove.

La mortalitat s’ha situat en un 6% lluny de les xifres de finals del segle passat on els infarts en la majoria de casos, de fet en un 40% acabaven amb la mort d’aquell que els patia.

L’anunci del Ministerio de Fomento de les reformes a l’Estació de Tarragona ha estat rebut amb els braços oberts des del Govern municipal però amb prudència davant de la rebaixa de pressupost i del temps d’espera que ha portat aquesta reforma.

La portaveu de l’equip de Govern, Begoña Floria, ha assegurat que no es coneixen els detalls exactes de les reformes i ha estat molt crítica amb l’estat actual de l’estació.

Les reformes seran estructurals i en una segona fase de les obres i serviran per millorar sobretot aquests problemes d’accesibilitat que denunciava Floria. El pressupost s’ha reduït en gairebé un milió d’euros però tot i això el Foment confia en que l’estació de Tarragona quedi adaptada amb rampes, ascensors o amb la pujada del nivell de les andanes.

BCN World no descansa i la consulta proposada des del Govern català segueix, una setmana més tard, deixat reaccions.

Des del PSC de Tarragona els seus dos Diputats al Parlament, Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo han demanat que s’escoltin les demandes del territori i que la Generalitat deixi de marejar la perdiu amb possibles consultes.

Castillo creu que el Govern català l’únic que està fent és guanyar temps i demana que es pensi en els 68.000 aturats que hi ha ara mateix a ales comarques tarragonines.

Els Diputats Socialistes han remarcat que no estan en contra de la consulta però sempre que aquesta es faci ja i només a les comarques tarragonines.

I avui l’actualitat passa també pels jutjats de Reus, si obríem parlant de les millores a l’Hemodinàmica de Joan XXIII, avui a Reus comencen a declarar els metges investigats i testimonis del cas de les pròtesi defectuoses de Traiber.

El cas afecta a metges de tot el país entre aquest dos metges que haurien operat el maig del 2014 a l’Hospital de Santa Tecla a un pacient per extreure una peça defectuosa de Traiber sense comunicar-ho a cap autoritat competent i dos metges més que haurien operat a l’hospital Joan XXIII.

Més detalls des de la Nova Ràdio, Marc Busquets.

L’Ajuntament de Tarragona carrega contra els pèrits del cas de Jaume I.

El jutjat número 3 de Tarragona que invetsiga les obres del cas del que havia de ser el pàrquing de Jaume I ha demanat un informe pericial, informe que ha estat entregat als tècnics municipals de l’Ajuntament i que aquests han etiquetat de poc rigorós tècnicament i jurídicament.

Els tècnics municipals diuen que les conclusions del pèrit manifesten el desconeixement de la normativa de les administracions públiques. Més enllà d’evidenciar conclusions mancades d’arguments, també s’ha constatat que en cap cas es respon a l’objecte del peritatge: la correspondència de les factures amb l’obra executada i material instal·lat, i si els preus ho eren de mercat. El cas segueix cremant capítols després de veure el forat i el seu estat actual.

Preocupació arreu del país i també a les comarques tarragonines per la plaga de la processionària del pi.

La calor d’aquest hivern ha fet avançar la sortida de les erugues que a finals de gener principis de febrer ja han sortit quan habitualment ho feien el mes de març.

L’Ajuntament de Tarragona ha pres ja les habituals mesures i s’han realitzats treballs per disminuir aquest fenomen al centre de la ciutat.

El cap de la secció de Planificació de la Direcció general de Forests del Govern Català, Jorge Heras, parla de l’excepcionalitat de la plaga aquest any.

A Tarragona ja es coneixen casos de gent que ha patit la urticària que provoca aquesta eruga en entrar el contacte.

EL TEMPS

Agafeu una jaqueta d’aquelles que heu tancat a l’armari tot l’hivern perquè aquest dimarts de bon matí es començarà a notar la clara baixa de temperatures.

Avui farà fred, un fred que s’accentuarà aquest dimecres i aquest dijous que sembla que els termòmetres seguiran baixant i el cel es taparà amb algun ruixat puntual.

Avui farà sol amb el vent que perdrà força respecte les últimes hores i que seguirà entrant de mestral.

TEMP MÀXIMA 14   MÍM 5

 

PUBLICITAT