#InfoTardaDaily | La Fiscalia obre diligències pel cas de la fuita de nafta

La Fiscalia de Tarragona ha obert diligències per investigar si hi ha delicte contra el medi ambient en la fuita de nafta d’aquest dilluns a ASESA i que ha desembocat en un episodi de males olors que avui encara persisteix. 

Pla contrapicat de la façana d'entrada a l'Audiència de Tarragona, amb el rètol de 'Palau de Justícia' i les banderes espanyola i catalana.
PUBLICITAT

El fiscal en cap ha confirmat que la unitat del SEPRONA de la Guàrdia Civil està investigant d’ofici els efectes de la fuga. Si es troben indicis d’un delicte contra el medi ambient, es denunciarà el cas al jutjat. 

En paral·lel, el GEPEC ha requerit a conèixer l’abast de la incidència, mentre que la Direcció General de Qualitat Ambiental insisteix que no s’han superat els llindars previstos. 

Tot això l’endemà que la delegada del Govern a Tarragona obris les portes a introduir canvis en el Plaseqta. 

Teresa Pallarès va donar explicacions davant l’allau de crítiques per la gestió de l’emergència. La delegada ha explicat que es va seguir el protocol i que no la fuita no es va comunicar a la població en un primer moment, perquè el Plaseqta només estava en prealerta i no es preveien afectacions a l’exterior. 

Pallarès ha remarcat, però, que el Plaseqta no és un document tancat i que, si convè, s’hi introduiran canvis. 

Unes 50 persones es manifesten a Tarragona contra “l’opacitat” en la gestió de la informació de la fuita de nafta. 

Mentrestant avui s’ha fet un simulacre del Pla d’Emergències Nuclears de Tarragona, el PENTA, a l’entorn d’Ascó. 

L’exercici ha servit per provar el desplegament policial i de forces de seguretat que hi hauria en cas d’accident nuclear. 

Hi han participat una quarantena de persones del Consejo de Seguridad Nuclear, a més dels Mossos i la Unitat Militar d’Emergència. 

El cap d’àrea de la subdirecció d’Emergències i Protecció Física del CSN, Antonio Ortiz, ha destacat que el simulacre ha funcionat bé. 

En l’exercici s’han establert punts de control als termes del Molar, Maials, la Fatarella i Móra la Nova per conèixer els llocs d’accés on es farien els controls i per verificar l’equipament radiomètric. 

I a Tarragona ciutat, la notícia del dia és sens dubte que l’Ajuntament desmuntarà part de la graderia de l’amfiteatre. 

Es tracta d’una part de la graderia superior, reconstruïda als anys 70, i que corre risc d’esfondrar-se. De fet, aquesta estructura està tancada al públic i apuntalada de fa temps. 

El regidor de Patrimoni; Herman Pinedo, ha anunciat avui que en desmuntaran una part per seguretat. 

La intervenció costarà 350 mil euros. Després s’haurà de determinar si es pot reconstruir aquest tram. 

L’expropietari de Reserva de la Tierra es nega a declarar davant el jutge sobre el presumpte frau d’ampolles de vi

L’empresari Felipe Francisco G. s’ha acollit al dret de declarar i no ha respost les preguntes del seu advocat ni del jutge d’instrucció número 3 de Reus que porta el procés judicial. La resta de càrrecs de la companyia estan citats a declarar el 13 i 14 d’octubre. La denúncia contra Reserva de la Tierra la va interposar DOQ Priorat, DO Terra Alta i DO Montsant, i s’hi van unir DO Tarragona i DO Catalunya per una possible falsificació en l’etiquetatge de 32 milions d’ampolles de vi.

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat una plantació de marihuana en un xalet de luxe ocupat al Catllar. 

En l’operació s’han detingut tres persones, dos homes i una donta, d’entre 42 i 47 anys i s’han decomissat  700 plantes en avançat estat de creixement. En l’escorcoll també s’han trobat armes, munició i material per al cultiu de marihuana. 

Localitzen restes de mamut i d’un tigre de dents de sabre a la Boella. 

És el resultat de la nova campanya d’excavacions que s’han fet al reconegut jaciment de la Canonja. Les restes localitzades tindrien un milió d’anys. 

Les excavacions d’enguany han permès ampliar el conjunt d’eines lítiques i recuperar abundants restes de fauna

La IX edició del Festival Accents arriba amb 26 concerts a Reus i a 6 subseus del Baix Camp i el Tarragonès

noms tan importants com Sopa de Cabra, Els Pets, Joan Dausà, Mishima o La Habitación Roja, al costat de propostes més novedoses com són Maria Jaume, Algo, Mireia Vives i Borja Penalba, Alba Morena, Ana Brenes i el grup local Koeman. 

PUBLICITAT