#InfoTardaDaily | Nou episodi de males olors a Tarragona amb una seixantena de trucades al 112

El telèfon d’emergències 112 ha rebut una seixantena de trucades per un nou episodi d’olors a Tarragona, arran de la fuita de nafta a ASESA. Protecció Civil ha notificat les molèsties a l’empresa i també al departament d’Acció Climàtica. A més, el Departament d’Empresa i Treball ha obert un expedient informatiu. 

112
PUBLICITAT

Aquesta mateixa tarda, ara a les 17 h, hi ha prevista una compareixença de la delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, per donar explicacions sobre aquest incident que ha tornat a encendre el debat sobre la gestió i la comunicació de les emergències a la petroquímica. 

A més, a les 19 h hi ha prevista una manifestació amb el lema “No només es pudor, volem saber què respirem”, convocada per l’esquerra independentista. 

Les estibadores del Port de Tarragona han denunciat “aturades encobertes” dels treballadors. 

Les empreses denuncien que ahir els estibadors no es van incorporar als seus llocs de feina i es van reunir en assemblea, sense avís previ. 

Segons les companyies del sector, això va aturar l’operativa portuària i ha deixat, novament, clients desatesos. 

D’aquesta manera s’agreuja la situació que es viu des de fa setmanes al Port de Tarragona, arran del conflicte laboral entre els estibadors i les empreses del sector, que està en procés de liberalització. Hi ha vaixells fent cua per ser descarregat i alguns clients han començat a desviar els seus bucs a altres ports. 

Per fer front a la situació, les empreses estibadores han contractat treballadors temporals, però, segons han denunciat, la plantilla ha respost NO anant a treballar. 

Front comú dels alcaldes del Baix Penedès per reclamar l’ampliació de l’Hospital del Vendrell. 

Avui s’han concentrat a les portes del centre per reclamar que la Generalitat inclogui el projecte en els pressupostos de l’any vinent. Kenneth Martínez és l’alcalde del Vendrell.

Els alcaldes del Baix Penedès han avisat que la protesta feta aquest dimecres al migdia és la primera de moltes accions de pressió, Denuncien, a més, que el conseller de Salut encara no els ha rebut per parlar del projecte, que s’ha quedat sense el finançament dels Next Generation. 

I a Tarragona el PSC facilitarà l’aprovació inicial del nou contracte de la brossa. 

Els socialistes han anunciat en roda de premsa que votaran sí per responsabilitat i per facilitar el tràmit, ja que posen en dubte que la CUP hi doni suport. 

Sandra Ramos és la portaveu del grup municipal socialista a Tarragona. Els plecs de clàusules dels nous contractes de la brossa i la neteja es votaran aquest divendres en un ple extraordinari.

Els plecs de clàusules dels nous contractes de la brossa i la neteja es votaran aquest divendres en un ple extraordinari. 

Tarragona avaluarà el potencial de l’energia geotèrmica del seu subsòl. 

L’estudi l’impulsa l’Ajuntament amb el suport tècnic de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. L’energia geotèrmica es podria utilitzar per la climatització d’edificis i la producció d’aigua calenta sanitària. Les dues institucions han signat un conveni per fer possible aquest estudi. 

Arriba la 5a edició de la Nit Europea de la Recerca. 

A Tarragona hi col·laboraran 150 investigadors de la Universitat Rovira i Virgili i els centres de recerca que tenen presència al territori, que protagonitzaran múltiples accions divulgatives. 

Urbano Lorenzo, vicerector de planificació científica de la URV. 

L’acte central serà la fira de tallers que es farà aquest divendres a la plaça Corsini. 

Tres obres del cicle Grans Mestres del Fortuny faran gira

YERMA  amb l’actriu Mercè Sampietro

L’ÚLTIM SÒCRATES amb l’actor Joan Carreras

UNA GAVINA amb l’actriu Mar Ulldemolins

PUBLICITAT