#InfoTardaDaily | Polèmica per la falta d’informació per la fuita de nafta abans de les males olors

Polèmica per la fuita de nafta a l’empresa ASESA, al polígon sud, que ha derivat en un intens episodi de males olors. 

PUBLICITAT

El vessament es va produïr dilluns a les quatre de la matinada, però no es va comunicar fins quatre hores més tard, quan el 112 va començar a rebre trucades de gent alarmada per la pudor. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, se n’ha queixat. 

En principi Protecció Civil no va informar perquè la fuita va quedar continguda al recinte de la fàbrica  i no es preveia afectació a l’exterior. 

A més, el departament Acció Climàtica ha fet mesuraments de la qualitat de l’aire.  El responsable de l’Oficina de Gestió Ambiental dels serveis territorials, Pere Poblet, ha explicat que, tot i la intensa pudor, no s’han superat els llindars que podrien suposar un risc. 

Avui dimarts  l’empresa ASESA continua amb les tasques de transvasament de l’hidrocarbur del tanc afectat a altres contenidors. 

El conductor d’un cotxe ha mort aquest matí en un xoc frontal que s’ha produït a la carretera N-340 a l’altura d’Altafulla. 

El sinistre s’ha produït cap a tres quarts de 12 del migdia quan el seu vehicle ha xocat contra un camió articulat, al quilòmetre 1.175. 

El conductor del turisme ha mort i el del camió ha hagut de rebre atenció psicològica de l’equip del Sistema d’Emergències Mèdiques. 

La carretera continua tallada en aquest punt en tots dos sentits de la marxa.  Amb aquesta víctima ja són 122 les persones que han mort en accident de trànsit a les carreteres interurbanes de Catalunya aquest any.

Nova crisi al govern d’Altafulla. 

El portaveu de Junts, Hector López Bofill, ha dimitit de les seves resposabilitats a l’executiu, després d’haver estat reprovat al ple per uns controvertits comentaris a Twitter, que han estat qualificats de poc ètics. 

Bofill ha respost dimitint i donant explicacions en una roda de premsa aquest migdia. Hi ha afirmat que la reprovació està carregada de rancúnies personals.

La dimissió de López Bofill deixa el govern d’Altafulla de nou en minoria, amb només quatre regidors. L’alcaldesa Montse Castellarnau ha dit que intentaran que Ara Altafulla s’incorpori a l’executiu. 

L’aiguat de divendres ha fet perdre un 10% de la collita d’avellanes. 

És el càlcul que ha fet Unió de Pagesos. El sindicat ha explicat que quedaven un 25% d’avellanes pendents d’arreplegar, i que d’aquestes un 40% se les va endur la corrent d’aigua o ve es podriran als tolls formats per la tempesta. 

Unió de Pagesos reclama a l’Agència Catalana de l’Aigua que netegi torrents i rieres per evitar aquestes torrentades. El sindicat també ha instat a realitzar talussos o altres estructures similars per evitar danys a les finques properes.

Jordi Savall obrirà el festival TAU de música antiga de Tarragona. 

El certamen es farà del 15 al 29 d’octubre a la Catedral i està organitzat per l’Ensemble O Vos Omnes, amb el suport de Tarragona Turisme. S’han programat 5 i 3 xerrades.

PUBLICITAT