#InfoTardaDaily | Repsol afronta l’aturada més llarga de la història

La refineria de Repsol a Tarragona afronta l’aturada més llarga de la seva història amb una inversió de 100 MEUR. Començarà aquest divendres i les instal·lacions estaran 53 dies sense produir. 

PUBLICITAT

Durant aquest temps es faran actuacions de manteniment, millores de seguretat i també actuacions per reduir les emissions de CO2.

Ho ha anunciat el director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho. 

La companyia hi destinarà 100 MEUR, un cost superior al previst inicialment a causa de la conjuntura internacional i la inflació, que també han fet endarrerir un procediment que estava planificat per a l’abril i maig. El director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, ha destacat que l’aturada ha de permetre tenir les instal·lacions a punt per al pròxim cicle de producció de sis anys.

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, la FEHT, considera que aquesta temporada s’han assolit xifres similars al 2019, abans de l’esclat de la pandèmia. 

Els càmpings és el sector que ha obtingut més bons resultats, mentre que hotels i apartaments encara s’han vist afectats pels efectes retardats de la crisi sanitàira i també per la guerra a Ucraïna. 

Enguany el mercat rus ha estat inexistent, i el britànic no s’ha recuperat tant com s’esperava. Tot plegat, però, ha quedat compensat amb un increment del turisme català i espanyol. 

El portaveu de la FEHT, Xavier Guardià, afirma que els destins tradicionals, com la Costa Daurada, s’han recuperat amb força.  Ara, la principal preocupació del sector turístic continua sent trobar mà d’obra qualificada i que aposti per aquest àmbit. 

L’Ajuntament de Reus ha tret a licitació les obres per fer dos nous trams de carril bici, a les avingudes de Falset i de Salou. 

El preu de sortida de les obres és de 350 mil euros. El projecte compta amb finançament dels fons Next Generation de la Unió Europea. 

El contracte està dividit en dos lots. El primer correspon al tram de l’avinguda Falset, entre el carrer de Recasens i Mercader i el de Joan Fuster. S’hi farà un carril bici en cada sentit de circulació, que se separaran del trànsit de cotxes amb un balisament de cautxú. 

L’altre lot, contempla el carril bici de l’avinguda Salou i contempla la connexió del nou carril bici amb el de l’avinguda de Sant Bernat Calbó i el carrer Flix. En aquest cas el carril bici serà bidireccional. 

Avui arrenquen els actes centrals de Santa Tecla

A dos quarts de 7 de la tarda, la periodista esportiva Danae Boronat pronunciarà el Pregó des del balcó del Palau Municipal. 

Després hi haurà l’arrencada dels Gegants i a la mitjanit començarà un dels actes més populars i multitudinaris de la festa: la Baixada de l’Àliga. 

El Concurs de Castells reconeixerà el paper de Pau Casals en els 90 anys del primer Concurs. 

El motiu és que el gran músic vendrellenc va ser el president del jurat del concurs de 1932. L’acte de reconeixment es farà al Museu Pau Casals el 27 de setembre i és una de les moltes activitats paral·leles que es faran enguany coincidint amb la gran cita castellera. També hi haurà una revetlla, xerrades, exposicions i la III Diada Internacional. 

L’exposició amb les fotografies del Premi Mañé i Flaquer de Fotoperiodisme 2021 arriba a Reus. 

La Sala Fortuny del Centre de Lectura de la capital del Baix Camp acull fins al 15 d’octubre la mostra, que recull les 40 fotografies que es van presentar a la segona convocatòria d’aquest guardó.

PUBLICITAT