La baixa immunitat al Camp de Tarragona propicia els brots

Aquest divendres al primer tram de Carrer Major hem parlat amb Àlex Arenas, físic, catedràtic del Departament d’Enginyeria i Informàtica de la Universitat Rovira i Virgili, autor d’un mapa que analitza la dinàmica de la pandèmia qui indica que l’evolució de l’estiu anirà en funció del comportament de la població. Reconeix que no estem en la millor situació però en camí de controlar els diversos brots si apliquem la prudència i les mesures de seguretat.

PUBLICITAT

Arenas indica que “si no mantenim i respectem les mesures no ens en sortirem” i assenyala com a conseqüència un nou confinament que hauria de ser l’últim recurs al que no hauríem d’arribar. Reconeix que un confinament total no està sobre la taula ara mateix però sí confinaments quirúrgics per zones afectades per atacar el problema.

Arenas ha recordat que aquest virus ha vingut per quedar-se i no està a cap lloc concret sinó en les persones i que per tant es mou amb els seus desplaçaments, amb la mobilitat.

Segons l’expert, el fet que en tot aquest temps el Camp Tarragona i Terres de l’Ebre hagi estat de les regions menys afectades fa que ara el nostre territori tingui un baix nivell d’immunitat i això ens exposa a patir brots i una de les regions amb més risc tenint en compte que també som una destacada destinació turística.

PUBLICITAT