“La justícia s’ha de modernitzar i apostar per les vies telemàtiques”

Aquest dimarts a Carrer Major hem parlat amb Estela Martín, qui recentment ha esdevingut la primera degana de la història del Col·legi de l’Advocacia de Tarragona després que la setmana passada la seva candidatura s’imposés a les eleccions de l’entitat .

PUBLICITAT

Martín assenyala que “és tota una responsabilitat” i celebra que finalment una dona es posi al capdavant, així com que s’hagin presentat candidatures encapçalades per dones. En aquest sentit indica que “espero ser la primera però no la última”. 

Els primers reptes seran “ajudar a tots els companys i companyes” davant la complicada situació del moment i tenint en compte que “molts advocats són autònoms”. A més indica que “els jutjats encara no s’han recuperat de l’anterior crisi” i que arribarà el moment en que “no es donarà a l’abast” ja que creixerà la demanda d’advocats d’ofici donat que la crisi farà dificil disposar d’advocats particulars. No obstant diu que “estem força preparats per fer front a temps convulsos”.

Martín, també mediadora, assenyala que la medicació també és una bona vía tot i que no necessàriament la única, i que és una bona opció per resoldre conflictes i descongestionar els jutjats que es preveuen saturats per endavant. 

També s’ha referit a la reclamada ciutat de la justícia indicant que “cal centralitzar els serveis i optimitzar recursos”. En aquest sentit “apostem per la Tabacalera i els locals en desús” a bé que sigui una realitat”. Finalment Martín ha mostrat la seva aposta per modernitzar la justícia i optar per les alternatives telemàtiques.

PUBLICITAT