L’Agrupació d’Empresaris critica la prohibició d’obrir locals nocturns a la Part Alta

L’Agrupació d’Empresaris de Tarragona ha presentat una sèrie d’al·legacions al Pla Especial de la Part Alta que ha aprovat l’Ajuntament de Tarragona. Mitjançant aquest pla no es poden donar més llicències de bars musicals o bar de copes. Una moratòria que inicialment va ser temporal i ara és definitiva. Des de l’Agrupació d’Empresaris de Tarragona asseguren que “això és perillós perquè la Part Alta pot tornar a ser com fa 30 anys.” A més creuen que “qualsevol activitat d’oci és per concentració.” Així ho ha explicat Sebastià Cabré, President de l’Agrupació d’Empresaris.

PUBLICITAT

Es queixen que a partir d’ara quan tanqui algun establiment d’aquesta tipologia no se’n podrà obrir un altre. Per això, demanen “una activitat previsora, no sancionadora”, generar un cos de Guàrdia Urbana de barri, que les terrasses vagi en relació amb la superfície dels locals per evitar la saturació i un pla d’usos com el de Ciutat Vella a Barcelona per evitar la saturació d’activitats i tipologia.

Asseguren que s’han reunit amb l’agrupació Farts de Soroll, que defensa el descans dels veïns i menys soroll a la Part Alta, i que des de les dues parts coincideixen en pensar que el nivell de tranquil·litat depèn de l’administració. A més critiquen l’opacitat amb què s’ha aprovat aquest Pla Especial i volen fer una taula amb l’Ajuntament, les empreses i els veïns.

Per la seva banda, Begoña Floria, Portaveu del Govern municipal, ha dit que “la Part Alta és un espai que genera moltes controvèrsies des de sempre” i per això s’ha d’arribar a un pacte entre tots.

Amb tot plegat la Portaveu ha animat a tothom qui vulgui a dir la seva.

PUBLICITAT