L’Ajuntament reconeix que la Part Baixa necessita una intervenció integral

Una cinquantena de veïns del Barri del Port han arribat a la sala de plens de l’Ajuntament de Tarragona quan passava mitja hora de les 10 del matí. No tots han pogut entrar a la sala de plens amb les pancartes i els cartells perquè la sala estava plena i alguns han quedat fora. Just en aquell precís moment s’ha debatut una moció proposada per ERC per estudiar la inundabilitat de la Part Baixa. Després d’aprovar-se s’ha començat a debatre la que proposava el PDeCAT perquè es compleixin els acords que ja s’havien aprovat el juny del 2018 per millorar i revitalitzar la Part Baixa. Dídac Nadal, portaveu del PDeCAT ha afirmat que encara no s’ha fet cap actuació i n’hi ha algunes que es poden fer immediatament.

PUBLICITAT

Tot seguit Laia Estrada, portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona, ha explicat que des del 2013 i el 2014 ja s’havien fet patents totes les problemàtiques de la Part Baixa i que fins i tot l’any 2014 un estudi fet sobre el comerç tarragoní ja apuntava que en aquest barri hi havia risc de desertificació comercial. A més ha afegit que “hi ha un problema de degradació a tota la ciutat”.

Amb tot això l’ambient entre els veïns s’anava escalfant i s’han pogut sentir alguns crits contra el govern. Pau Ricomà, Portaveu d’ERC, ha assegurat que la “causa és justa i imprescindible” i que es necessita una “actuació estratègica.”

Ricomà ha demanat que el crèdit aprovat de 100 milions d’euros serveixi com una oportunitat per actuar en aquest barri.
Amb tot plegat la moció s’ha aprovat per una unaminitat i Didac Nadal ha instat a què s’actuï i que no quedi en “una altra moció sense conseqüències”.

Begoña Floria demana treballar perquè la Generalitat activi el Pla de Barris

La portaveu del Govern tarragoní, Begoña Floria, ha assegurat que no estava d’acord en l’enfoc de la moció. Entre les queixes dels veïns que en diverses ocasions han acusats a crits al Govern d’estar “matant Tarragona”, ha confirmat que la Part Baixa necessita una intervenció integral. A més també ha afirmat que “s’ha doblat la presència policial al Barri del Port” cosa que ha provocat els riures dels veïns presents al ple i també les seves queixes. La portaveu també ha demanat que “els grups municipals treballin, ja que alguns governen la Generalitat”, perquè aquesta torni a activar el Pla de Barris.

Un cop acabada aquesta discussió els veïns del barri del Port han marxat fent soroll, perquè l’alcalde no ha volgut debatre una altra moció sobre la degradació i l’incivisme de la ciutat en aquell moment i ha volgut seguir l’ordre. Per això han seguit diversos minuts protestant fora el consistori amb xiulets i les pancartes i mostrant el seu mal estar.

 

PUBLICITAT