Les nits no moren

Sidonie recordava precisament divendres passat que els inicis del grup els podem trobar a Tarragona, concretament a la sala el Cau. Una de les sales mítiques de Tarragona que fa uns 29 anys que està en funcionament, tot i que des dels anys 60 ja existien aquests locals on encara hi ha el Cau i la Cova.

PUBLICITAT

No és un dels indrets més afectats per la pandèmia, ja que la seva condició ha fet que no hagués d’estar tants mesos tancat com en altres llocs.

Tarragona ha passat diverses etapes dins l’oci nocturn. Segurament si parlem de locals mítics, no podem deixar de banda la discoteca Totem. Enguany fa 50 anys des de la seva obertura una nit de Sant Joan, així com recorda Maria León, la responsable de tot plegat.

Eren els anys 70 i inicialment era una discoteca de tarda. L’època daurada de l’oci nocturn a Tarragona, que va ser el boom del Port Esportiu encara estava lluny. Aquesta discoteca era d’uns propietaris barcelonins enamorats de Tarragona que van considerar que “faltaven llocs per la gent jove”. 

El Christian Compte és el fill de la Maria León i l’actual propietari del Totem. Els seus inicis van ser fent de discjòquei a la discoteca, i recorda com van obrir un local al Port Esportiu. 

Llocs com el Kukudrulu, Carpe Diem o Toc de Gralla van anar agafant gran nom entre la ciutadania, però no només de Tarragona, cada nit hi havia moltes persones que es desplaçaven de diferents punts de Catalunya per sortir de festa a Tarragona.

A partir dels 2000 tot va començar a canviar, i aquell indret que era el Port va començar a ser perillós. Això va provocar que cada cop baixés menys gent i que els locals anessin tancant.

I si parlem de locals mítics, abans d’arribar al Port, hem de fer referència a la Vaqueria, actualment conegut com a Premium.

El responsable és el Toni Vera. Considera que la seva feina manté un local mític de Tarragona que s’ha adaptat als nous temps. 

L’actual situació ha complicat la vida en aquests locals d’oci. La pandèmia no permet que hi hagi grans aglomeracions ni que tampoc es puguin concentrar en espais tancats moltes persones. Això fa que els responsables demanin ajuda per no haver de tancar el negoci. 

El futur en aquest aspecte és molt incert, però precisament aquesta setmana els empresaris reclamaran a l’Ajuntament de Tarragona mesures per sobreviure a la ciutat, i evitar que l’oci nocturn desaparegui.

PUBLICITAT