Llum verda al pressupost 2020

La CUP donarà suport al pressupost del 2020 al plenari d’aquest divendres. Així ho han explicat aquest matí, remarcant que aquest acord fa millor els comptes. El portaveu del Govern, Xavier Puig, ha destacat les possibilitats que obre aquest pacte.

Processed with VSCO with 6 preset
PUBLICITAT

Així doncs per primer cop la CUP dirà sí a un pressupost a l’Ajuntament de Tarragona. Per arribar en aquest punt algunes demandes ja han quedat reflectides en el pressupost, i d’altres han pactat que les desplegaran amb posterioritat, a través de modificatius de crèdits. Es destinaran 200.000 euros en projectes educatius, els Casals d’Estiu passaran a formar part de l’àrea d’educació i no de Serveis Socials i també augmentaran els diners en aquest sector, es destinaran 600.000 euros en habitatge, es crearà un fons de contingència de les beques menjador, es dotaran 10.000 euros per un banc de recursos per a les entitats i es crearà la Taula de Gestió del Patrimoni. A més els Govern i la CUP es reunirà un cop cada dos mesos per veure com es va desenvolupant l’acord dut a terme en la investidura, i aquest del pressupost. Laia Estrada, Consellera de la CUP, ha explicat que donaran un sí, però crític.

Puig ha emplaçat a Ciutadans i al PSC a abstenir-se o donar suport també al pressupost en el ple de divendres, i ha remarcat que amb la CUP han mantingut un diàleg que no tanquen a cap altra força política. Finalment han deixat clar que aquest acord és puntual i no suposa l’entrada dels cupaires al Govern. 

PUBLICITAT