L’Ull25: Buscant les mateixes oportunitats

En aquesta vint-i-cinquena revista hem parlat de la immigració i el racisme. Hem conegut el cas de tres noies que ja fa uns anys que viuen a Tarragona i ens han explicat la seva experiència.


Reportatge

Buscant les mateixes oportunitats

PUBLICITAT

Deixar-ho tot i anar a un altre país allunyat del teu. Una opció que adopten moltes persones arreu del món per buscar més oportunitats i vides millors. 

La Soda Seck va néixer al Senegal, però ja fa 11 anys que viu a Tarragona. El seu pare va decidir venir cap aquí, i portar tota la família. Arribar a una ciutat nova, aprendre l’idioma i aconseguir sentir-te del lloc on vius, una tasca molt difícil(Escolta-ho)


Entrevista

Soda Seck:”Falta una bona acollida”

Hem conegut la història de dues noies que fa uns anys que viuen a Tarragona. (Escolta-ho)


Laia Roca 2021

Aquesta temporada comptarem amb les il·lustracions de la col·laboradora i dissenyadora, Laia Roca.

“Reivindiquem la justícia i la unió envers les situacions racistes que es troben moltes dones immigrants en arribar al territori. Una situació d’indefensió i vulnerabilitat social i política. És per això que he volgut representar unes mans unides per a poder vèncer els prejudicis i estereotip fent front a les injustícies.


Oscàrboles | Vídeo

“Gracias por venir”

Una setmana més l’Oscárboles ha compost una cançó. Aquest cap de setmana dona les gràcies a totes aquelles persones que venen al nostre territori.

(Escolta-ho i mira-ho)

Pots recuperar aquí totes les seves cançons de l’Ull de les dues temporades.


Anàlisi

Sense voluntat política

Cada setmana sentim o veiem com diverses persones intenten arribar a les nostres costes o salta tanques per poder passar a l’Estat Espanyol. Fa pocs dies ens horroritzava la imatge d’uns membres de la Creu Roja intentant reanimar a una nena de quatre anys en una platja.

Tot i això a vegades ens acostumem a parlar del tema i li deixem de donar la importància que té. I precisament hem intentat conèixer més coses, i tot allò que es duu a terme des dels diferents municipis, però també des de les institucions per poder ajudar les persones migrants, amb M. Ángeles de la Fuente, membre de Mare Mortum a Tarragona i també amb el Yasser Zine, membre de l’Associació Multicultural Musulmana, que també ens ha comentat la seva història.

(Mira-ho i escolta-ho)Aquest contingut vol portar visions del territori a través de diferents òptiques: la periodística i l’artística. Cada cap de setmana a la nostra web podràs veure aquest especial creat per l’equip de Ràdio Ciutat de Tarragona (Marina Pérez, Laura Rovira, Sebas Fernández i Quim Espinosa) amb la col·laboració de Laia Roca i Oscárboles.

PUBLICITAT