Mena: “El bon congelat dels aliments manté la qualitat”

Aquest dimecres a #CarrerMajor hem parlat de menjar congelat amb el nostre nutricionista Guille Mena a la secció ‘Nutrició de veritat’.

PUBLICITAT

Mena defensa poder comprar productes i conservar-los i congelar-los ja que els nutrients no es perden si es fa un bon procediment del congelat. En tot cas indica que el que canvia és el gust.

En aquest sentit, el nutricionista assenyala que cal fer un balanç i si es pot cuinar fresc sempre és millor, però si mengem menjar congelat no és problema sempre que es faci correctament. Fins i tot no es mostra contrari a comprar el menjar envasat i congelat que ens permet estalviar temps i menjar-ne més, per exemple verdures. Indica que una regla d’or per escollir el producte és fixar-nos en el llistat d’ingredients essencials i que tingui el menys nombre d’additius possibles.

D’igual mode, assenyala que cal fer un bon descongelat, passant l’aliment congelat a la nevera i després a la cuina, i no saltar-nos un pas directament, i passar el congelat al microones, encara menys. Tot i que no és perjudicial, sí fa perdre gust i canvia la textura. Tampoc es pot congelar més d’un cop quan ja s’ha trencat la cadena del fred ja que aquí sí hi ha risc bacteriològic.

PUBLICITAT