Més de 2 milions per tirar endavant el projecte del Banc d’Espanya

Els consellers de l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny i Xavi Puig han anunciat que el projecte executiu que ha de transformar el Banc d’Espanya en el Banc de la Ciència i el Coneixement ja està enllestit. Un pas endavant que serveix de ben poc ja que l’estudi de l’estructura de l’edifici determina que s’han de reforçar els forjats per donar-li l’ús públic que es pretén. La diferència entre el cost que figurava a l’avantprojecte i el del projecte executiu és de 2.290.850,06 €.

PUBLICITAT

Segons Fortuny, la diferència econòmica obliga l’Equip de Govern a replantejar el finançament del projecte: “Hem de buscar una nova fórmula, que passa per una prórroga -ja tramitada- del Fons Feder i acollir-nos als fons Next Generation”.

El conseller ha destacat que el pressupost previst al 2018 era només una aproximació i ha expressat que no renuncien al projecte però tampoc faran un dispendi no assumible o no controlable per a la ciutat. Per la seva banda, Puig ha afegit que més enllà de retornar la dignitat i l’ús a aquest edifici, des del consistori volen convertir-lo en un espai emblemàtic, que segons Puig és l’objectiu que recull el projecte executiu. “Quan puguem executar la inversió amb garanties de disposar d’un edifici segur i singular, ho farem”.

El projecte executiu del Banc de la Ciència del Coneixement és contempla com un espai obert a la ciutadania, amb espais cívics i sala d’actes. Un projecte ambiciós que porta en procés més de 2 anys. La finalització de la seva part executiva sumarà un nou capítol d’incertesa en un projecte encallat.

PUBLICITAT