Milers de tarragonins no “obliden” ni “perdonen” l’1O

Passaven 10 minuts de les set de la tarda quan els Pataquers, la colla castellera de la URV, han aixecat un pilar a la plaça de la Font i han mostrat una pancarta que posava “vam votar vam guanyar”. Així començava la manifestació que després han encapçalat cinc persones amb cinc urnes i al darrere seu dues grans pancartes on es llegia “llibertat presos polítics”. A la plaça de la Font han volgut recordar totes les persones represaliades al Camp de Tarragona i també mostrar el suport als polítics empresonats i també a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Unes 7.000 persones, segons l’organització, s’han desplaçat des de la plaça de la Font fins davant la subdelegació del Govern Espanyol pronunciant diverses consignes.

PUBLICITAT

En el recorregut s’han parat davant l’Institut Tarragona on el passat 1 d’octubre va haver-hi fortes càrregues policials. Després han continuat davant la subdelegació on tres persones han explicat la seva experiència de l’1 d’octubre. Tot seguit dues persones han llegit un manifest. Maria Roig, una de les persones que ha llegit el manifest, destacava que “el referèndum ho va canviar tot”.

Jordi Andreu, l’altra persona que ha llegit el manifest, ha reconegut l’esforç que van fer totes les persones per organitzar la consulta. I ha demanat mantenir la perseverança i la mobilització.

Des de l’organització, la Plataforma 1 d’Octubre, han destacat que no volien donar protagonisme als partits polítics. La protesta ha acabat amb el Cant dels Segadors, i sense cap tipus d’incident.

 

PUBLICITAT