Fent ressonar les seves veus

Aquest 8 de març a Ràdio Ciutat de Tarragona hem volgut veure i explicar el Dia de la Dona Treballadora des de diferents perspectives. Per això hem tocat alguns vessants molt diversos, des d’aquelles dones que són sindicalistes i han lluitat tota la vida perquè els drets s’igualin, fins a les que juguen a futbol, o les més joves. A més també hem fet repàs de com ha evolucionat tot plegat i quins són els camins que queden per obrir.


Entrevista Golfes

Teresa Fortuny, l’esperit del #8M

PUBLICITAT

Per parlar del #8M de tot el que hi ha darrere, del que significa i de tot el que pot suposar hem parlat amb Teresa Fortuny, una dona lluitadora i sindicalista que ha fet possible moltes de les coses que avui en dia veiem com habituals, i tenim interioritzades. (Escolta-ho i mira-ho)


El 8M sobre la taula

Akelarre feminista

Què millor que una tertúlia al més pur estil golfes per celebrar i reivindicar el #8M? Per fer-ho hem agafat unes quantes bruixes que teniem molt a prop, més concretament a Ràdio Ciutat de Tarragona, parlant de diferents aspectes sobre el feminisme i altres temes que preocupen a les dones en general.(Escolta-ho i mira-ho)


Golfes al Carrer

Has patit assetjament?

Arriba el 8M i la Laura ha sortit al carrer per veure com de conscienciats i conscienciades estan els tarragonins i tarragonines d’aquesta data i de la reivindicació que hi ha darrere i en especial sobre un tema: l’assetjament sexual. Ho hem preguntat a homes i dones, per saber què ens contestanven.

(Mira-ho i escolta-ho)


Monòleg Golfes

Ana Orantes

Estem en guerra, tot i que no només la que a tots i a totes ens pot venir al cap ara mateix. Per reivindicar aquest #8M, la Laura ha volgut recuperar el testimoni de Ana Orantes, la dona que va denunciar públicament a televisió que feia 40 anys que el seu marit la maltractava.

(Escolta-ho i mira-ho)


Tertúlia

El futbol amb nom de dona

El futbol femení a poc a poc s’ha anat obrint pas, i comença a ser notícia i a formar part dels informatius. Encara està molt lluny d’assolir la igualtat entre homes i dones en aquest aspecte, però ha fet algunes passes, sobretot d’ençà que el 2021, es va declarar com a professional. (Escolta-ho)


Bon Dia Tarragona!

Roman: “La revolució feminista és la més important del segle XXI”

Avui és #8M, Dia Internacional de la Dona Treballadora, i per reivindicar aquest dia i reflexionar sobre tot el que hi ha darrere comptem amb la responsable de Polítiques d’Igualtat de la URV, Laura Roman. (Escolta-ho i mira-ho)


Aquest contingut s’ha pogut realitzar gràcies a la participació i la col·laboració de tot l’equip de Ràdio Ciutat. La principal intenció és reivindicar el 8 de març aportant les diverses veus del territori.

PUBLICITAT