Música, silenci i càntics per demanar la llibertat dels Jordis i els polítics empresonats

A les set en punt, sense cap retard ha començat la concentració convocada a la Plaça de la Font per demanar la llibertat dels Jordis, aquest dimarts que fa tres mesos que els van empresonar, i també la d‘Oriol Junqueres i Joaquim Forn. A la convocatòria feta per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural s’esperava la presència del Quim Arrufat, exdiputat al Parlament de Catalunya, i Albano Dante Fachín, també exdiputat al Parlament. Però el segon, finalment, no ha pogut venir per temes d’agenda. L’encarregat de conduir l’acte ha estat l’actor tarragoní Oriol Grau que ha obert l’acte reivindicant la llibertat dels presos i assegurant que “som gent de pau.”

PUBLICITAT

A continuació s’ha llegit el manifest comú a tot Catalunya a tres veus. En aquest manifest s’ha tornat a demanar la llibertat dels empresonats afirmant que “no han comès cap delicte.” També s’ha assegurat que l’Estat Espanyol ha dut a terme un “cop a l’estat de dret” i que també “vulnera els drets bàsics i fonamentals.” Després de la lectura les llums dels mòbils de les més de 500 persones que s’hi havien aplega i el silenci han omplert la Plaça de la Font. Un silenci que s’ha fet durant tres minuts i que ha anat continuat de crits de llibertat.

La música ha servit per donar aire a la concentració i als parlaments. Al so de gralles tocant l’Estaca i País Petit la gent aplegada ha cantat abans que parlés Marc Mestre, membre del Comitè en Defensa de la República. Mestre ha demanat que “es deixin els llaços grocs perquè és època d’organitzar-se.”

El següent en parlar ha estat Quim Arrufat, exdiputat de la CUP al Parlament de Catalunya. Arrufat ha explicat que “estava enfadat per haver de demanar la llibertat de presos polítics encara en aquests moments.” També ha criticat molt fort a l’Estat Espanyol assegurant que “no té mesura” que és “autoritari” i que “té un problema amb la seva pròpia ciutadania perquè la considera un ramat de súbdits.”

En tot moment ha volgut tenir present “la força del poble” i ha incitat a la ciutadania a “reorganitzar-se, redefinir l’estratègia i sumar més gent.”
L’acte ha conclòs amb la lectura d’uns poemes i amb més música.

PUBLICITAT