Ni al cap ni enlloc la campanya que demana acabar amb “la impunitat policial”

Ni al cap ni enlloc, aquest és el nom de la campanya que s’engega a Tarragona per demanar que s’aturin les actuacions on els cossos de seguretat utilitzen la força. Aquesta iniciativa s’engega arran d’uns fets que van succeir l’any 2012 durant la manifestació de la vaga general que hi havia convocada. Un menor, el Magí Castro Marauri, va rebre un cop de porra obrint-li el cap. Tot això es va produir quan el cos dels Mossos d’Esquadra ARRO va iniciar una càrrega policial i la mare d’en Magí, la Lorda Marauri, i el nen es van apartar per evitar rebre cap cop. Ara el 27 de febrer, gairebé 6 anys després, i quan en Magí ja és major d’edat, es durà a terme el judici contra el caporal que suposadament va proporcionar el cop de porra, ja que la mare, va decidir denunciar l’acció policial. Pol Domingo, membre de l’Esquerra Independentista, ha assegurat que aquests cossos actuen amb “impunitat” davant aquests casos, ja que es van passar per diverses versions abans de trobar la persona li havia donat el cop al cap al Magí.

PUBLICITAT

A més han afegit que un cop el menor estava a terra estabornit va seguir rebent cops i a més se li va denegar el dret a ser assistit, ja que van retenir l’ambulància quan va arribar. Amb tot plegat demanen que no es repeteixin més casos similars enlloc, sigui al cap o a qualsevol altra part del cos. D’altra banda també han explicat que al manifest ja s’han adherit 41 entitats i s’ha presentat una moció a l’Ajuntament de Tarragona que ja compta amb el suport de la CUP, ERC i EUiA.
La Lorda Marauri ha denunciat que el seu cas és greu, però que és més greu que hi hagi més casos com aquest, per això demana que s’aturin aquest tipus d’actuacions policials.

Per la seva banda, en Magí Castro Marauri, ha explicat que ell va tenir sort “perquè hi va haver càmeres que van gravar el fet i s’ha arribat a judici.” Però ha assegurat que vol que tot això serveixi per a la resta de gent que també ha patit casos similars i no s’ha gravat.

Amb tot plegat asseguren que no es pot jutjar en general l’acció, però que almenys volen que això sigui una petita victòria. En Magí ha assegurat que després va patir uns mesos de trauma quan li feia por la policia o s’angoixava en llocs on hi havia molta gent.

PUBLICITAT