Ràdio Ciutat de Tarragona fa un reconeixement a Manel Pastor

Ràdio Ciutat de Tarragona neix mirant el futur. Neix a partir de les noves tecnologies, perquè emet la seva programació mitjançant la xarxa. El punt de partida de Ràdio Ciutat de Tarragona és senzill i humil, però ambiciós. Ràdio Ciutat de Tarragona vol créixer poc a poc. Vol informar del més important que passi a Tarragona i sempre amb la voluntat de créixer. El punt de partida és el futur. I el futur és abismal.

PUBLICITAT

Ràdio Ciutat de Tarragona també vol, per començar oficialment, fer un reconeixement al passat. És important mirar enrere i reconèixer la feina que s’ha fet a Tarragona en el món de la ràdio. Són moltes les persones que han estat protagonistes del dia a dia. Moltes les persones que han treballat per fer gran la ràdio. Moltes les persones que es mereixen un reconeixement.

Ràdio Ciutat de Tarragona és un projecte que neix a partir de la idea inicial de tres persones que conformen tres de les principals potes de la ràdio: la direcció i comercialització, la tècnica i els continguts. I per començar les emissions oficials hem volgut homenatjar una persona que ha marcat la història de la ràdio a Tarragona i aglutina aquests tres àmbits de treball a partir dels quals ha nascut Ràdio Ciutat de Tarragona. És Manel Pastor.

Va néixer al carrer Major de la Part Alta de Tarragona. Emprenedor, radiofonista i publicista es va especialitzar en concursos, entrevistes i transmissions esportives i va viure l’època daurada de Ràdio Tarragona als estudis del carrer Unió. Entre moltíssimes coses a destacar de la seva trajectòria va realitzar programes com “La radio en el trabajo” junt amb Griselda Llopart, que posteriorment seria la seva dona; va gestionar des dels 50 els comptes publicitaris de Ràdio Tarragona i l’any 1964 va fundar Pastor Publicitat.  Els anys 60 va fundar també la seva pròpia companyia d’espectacles.

L’acte de reconeixement es feia el passat 13 de desembre a les oficines de Pastor Publicitat, al carrer Pare Palau. A Manel Pastor l’acompanyava la família, amb la seva dona Griselda Llopart i la seva filla Griselda Pastor al capdavant, i l’acte va tenir també la presència d’un home de ràdio 100%: Josep Maria Martí, història de la Cadena SER a casa nostra i Catalunya i recentment guardonat amb el Premi Ondas per la seva trajectòria.

Martí va ser l’encarregat d’entregar la placa que testimonia l’homenatge de Ràdio Ciutat de Tarragona a Manel Pastor. L’agraïment per ser un puntal històric de Ràdio Tarragona, que ha treballat al món de la ràdio des de diferents punts de vista. Josep Maria Martí destacava a tota la família Pastor.

 

Griselda Pastor, la filla del Manel, corresponsal de la Cadena SER a Brusel·les també recorda les seves vivències personals quan, de petita, escoltava tan al seu pare com la seva mare.

 

La dona de Manel Pastor, Griselda Llopart, durant el reconeixement explicava també alguna anècdota patida per la passió radiofònica.

 

El reconeixement personal a Manel Pastor és també el reconeixement a tota aquella gent que ha fet ràdio a la ciutat des de qualsevol departament. Ell simbolitza periodistes, comercials, directors, presentadors, narradors de partits… A tots ells, a tots els que han fet gran la ràdio a Tarragona, el nostre reconeixement. Gràcies! Esperem ser dignes hereus.

PUBLICITAT