“Probablement no hi haurà marxa enrere i hi haurà eleccions el 14F”

Hèctor López Bofill, Doctor en Dret i professor de dret constitucional a la Universitat Pompeu Fabra, a més de regidor de Junts per Altafulla a l’oposició i candidat de JuntsxCat al Senat a les últimes eleccions, ha passat aquest dimarts pels micròfons de Carrer Major en relació amb la suspensió cautelar del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (el TSJC) del decret del Govern que ajorna les eleccions al Parlament del 14-F.

PUBLICITAT

Els comicis, per tant, es mantenen de moment en aquesta data, perquè el tribunal ha acceptat les mesures cautelaríssimes que demanaven dos dels recursos, un de particular i l’altre d’Izquierda en Positivo.

En aquest sentit, Bofill assenyala que “probablement no hi haurà marxa enrere” i per tant les eleccions se celebraran en la data prevista inicialment, especificant que “un procés electoral depèn de diverses fases i perquè tot el procés es compleixi amb totes les garanties cal complir cada fase”.

A més Bofill recorda que “les eleccions ja es van convocar amb l’estat d’alarma decretat” i que “caldria que empitjorés molt la pandèmia per tal que el Govern fes un decret més fonamentat posant de manifest els problemes sanitaris”, cosa que segons el TSJC no s’ha fet adequadament. Tanmateix, davant les circumstàncies, i davant el risc de celebrar les eleccions, Bofill sí que creu que “el Govern intentarà justificar l’empitjorament des que es van convocar les eleccions”.

Tot i això, Bofill considera que tot ve “d’un problema de fons”, ja que “si la legislació espanyola hagués avançat en temes tecnològics en la participació política no ens trobaríem amb aquests problemes” i les condicions serien òptimes per celebrar les eleccions.

D’altra banda, Bofill ha bromejat indicant que “res del que passa a Catalunya pot ser considerat precedent” i per tant caldrà esperar a veure com avança tot plegat.

Finalment, “si la celebració de les eleccions el 14F comporta riscos i conseqüències, la ciutadania tindrà molt present la decisió del ministre”, ha indicat Bofill.

PUBLICITAT