#BonDiaTGN | Entrevista a Albert Cots, cap tècnic Ràdio Ciutat de Tarragona

Aquest dilluns al ‘Bon Dia Tarragona’, entrevistem a Albert Cots, cap tècnic Ràdio Ciutat de Tarragona.

PUBLICITAT

‘Bon dia Tarragona’ és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona presentat pel periodista Ricard Lahoz. El ‘Bon Dia Tarragona’ us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

El minut a minut de l’entrevista a Albert Cots, cap tècnic Ràdio Ciutat de Tarragona

1:30 “Hi ha poca cosa a ensenyar, és més un estudi de ràdio però molt visual.”

2:00 “Hi ha moltes pantalles, menys ordinadors i així és molt més ràpid treballar. Hi ha molta superfície de treball.”

2:50 “A l’estudi tenim una taula de so física però també és virtual.”

3:55 “Tot es xarxa informàtica. I cables d’àudio són els del micro fins a l’estudi. Però tot és xarxa informàtica.”

4:45 Buscavem versatilitat de poder treballar des de tots els estudis. Tot és virtual però no depenem de connexions que puguin estar fallant. I hauria d’haver més versatilitat i facilitar els operadors.

6:45 La diferencia tecnica es total perque el canvi de concepcio. Hem passat de l’analògic al digital. El camí del so és el mateix.

9:10 “Podem doblar la producció. Abans només podíem fer un programa al mateix moment.”

10:30 “Hem de facilitar que es facin continguts. Els mitjans abans necessitaven coneixements tècnics i ara es necessita creativitat.”

15:05 Al final l’avenç facilitarà la feina. La IA generarà continguts, tindrem locutors digitals… La feina acabarà sent testimonial i ha desaparegut a molts llocs.

18:10 Tot ha de set possible escoltar-ho sense la imatge. La imatge ha de ser un suport afegit. No podem perdre la vista: que ens puguin escoltar mentres fan la tasca.

20:45 “El trasllat més complicat ha estat aquest. Havíem de fer uns continguts. Als inicis com vens de zero.”

21:10 La ràdio és gran part de la meva vida. Jo des de petit ja em vaig enamorar de la ràdio. A nivell tècnic. De petit ja em vaig apuntar a una emissora de ràdio.

PUBLICITAT