#BonDiaTGN | Entrevista a Enric Pujol, periodista ex RNE Tarragona

Aquest divendres al ‘Bon Dia Tarragona’, entrevistem a Enric Pujol, periodista ex RNE a Tarragona.

PUBLICITAT

‘Bon dia Tarragona’ és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona presentat pel periodista Ricard Lahoz. El ‘Bon Dia Tarragona’ us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

El minut a minut de l’entrevista a Enric Pujol, periodista ex RNE Tarragona

1:50 T’imaginaves tot el que passava a través del transistor. Jo vaig començar a l’església dels caputxins.

3:25 La ràdio era molt diferent. Era més bohèmia i més d’autor on la inspiració de la persona que estava davant del micròfon ajudava molt. La veu era fonamental i era el fet que tu mateix t’ho feies, era un self-service.

5:45 Jo em quedo sense poder estar fixe i em quedo esperant tres anys fins que surt la plaça i la guanyo.

7:30 En aquells temps no es valorava la feina del periodista. Tenien un estatus no econòmic.

8:35 Jo crec que el meu defecte és no especialitzar-me en menys coses. I s’ha esvait molt. Tot el que era exterior m’ho encarregaven a mi. I estic molt satisfet de les retrasnmissions de castells. En aquella època no hi havia ningú més que fes castells.

10:50 Anàvem amb equips que pesaven 5 quilos, lligar els fils i començaves a fer proves perquè Telefònica t’obrís la línia.

12:45 L’atemptat del 87 al mes de juny. El governador civil volia fer unes accions i crèiem que aix`era un suicidi, una bogeria. Va ser el moment més bonic i més dur.

14:00 El més bonic ha estat les obres de teatre i narrar l’ascens del Nàstic a Xerez.

15:05 Estic orgullós que la gent em relacioni amb el Nàstic perquè soc soci del Nàstic. Tinc les cintes i algun partit de futbol però està en cassette.

19:25 El paper de la ràdio local en aquell moment estava sota el franquisme. Havia de ser un entreteniment realment distés i que pogués disfrutar una mica.

20:25 Jo no soc massa consumidor de ràdio i després no escolto massa ràdio local. Escolto al Carles Cortés i l’Antoni Pinilla perquè m’agrada els comentaris que fan. Ara la ràdio és més informativa i d’entreteniment. Abans la ràdio feia companyia a les persones soles i la ràdio entrava a la seva habitació i obria una finestra a la soledat.

PUBLICITAT