#BonDiaTGN | Salvador Balcells i Pepe Naval, membres Coordinadora del Camp en suport a Palestina

Aquest dijous al ‘Bon Dia Tarragona’ entrevistem a Salvador Balcells i Pepe Naval, membres de la Coordinadora del Camp en suport a Palestina. L’entitat ha organitzat una manifestació unitària aquest dissabte a les 18:00h, sota el lema “Aturem el genocidi”. La concentració començara a la Plaça Imperial Tarraco i anirà fins la Plaça de la Font.

PUBLICITAT

‘Bon Dia Tarragona’ és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona, presentat pel periodista Ricard Lahoz. Us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

El minut a minut de l’entrevista amb Salvador Balcells i Pepe Naval, de la Coordinadora del Camp en suport a Palestina

Salvador Balcells (1:17): “Malauradament hem hagut de crear aquesta Coordinadora per la situació que es viu a Gaza. La formen entitats, sindicals, polítiques i socials per denunciar què està passant. També amb la voluntat de donar suport a la comunitat palestina que hi ha aquí en les seves accions”.

Salvador Balcells (2:30): “Nosaltres no enterrem morts, però veiem el patiment de persones palestines que són aquí i tenen familiars que estan patint”.

Salvador Balcells (3:14): “La intenció de la Coordinadora és interpelar la ciutadania per denunciar el conflicte i pressionar els nostres governs perquè aconsegueixin aturar la guerra”.

Salvador Balcells (4:53): “Estem vivnt una guerra televisada amb indiferència. Hem substituït l’escenari d’Ucraïna pel de Palestina”.

Pepe Naval (6:24): “Les exigències són moltes però la voluntat és donar suport al poble palestí. Serà un manifest unitari i el protagonisme el tindrà la comunitat palestina. El manifest reivindicarà acabar amb el genocidi”.

Pepe Naval (8:03): “El manifest també exigeix al Govern espanyol retirar les unitats militars que donen suport a Israel i la suspensió de les relacions amb el país”.

Salvador Balcells (11:57): “La comunitat palestina expressa que el conflicte no neix ara, ve de fa molts anys. El sentiment del poble palestí és de no entendre per què se’ls ha tractat així. Al manifest cal afegir el reclam al Govern espanyol que deixi de comprar i vendre armes a Israel”.

Salvador Balcells (11:27): “Els esdevniments et desborden i hi ha moltes peces del puzzle. A banda de la manifestació també es vol fer una acció de boicot a multinacionals que tenen relacions molt importants amb Israel”.

Salvador Balcells (13:19): “La Unió Europea en molts casos obre les portes a refugiats. Es va fer amb Ucraïna i aquesta vegada no ha passat. La gent no pot sortir del conflicte. També som partidaris d’això”.

Salvador Balcells (15:18): “Portarem mocions als ajuntaments per intentar-los implicar. L’objectiu és que s’atura la guerra. El primer escenari quan acaba la guerra és que deixen de morir persones”.

PUBLICITAT