#BonDiaTGN | Entrevista a Berni Álvarez, conseller d’Esports i Educació

Aquest dilluns al ‘Bon Dia Tarragona’ entrevistem el conseller d’Esports i Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez.

PUBLICITAT

‘Bon Dia Tarragona’ és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona, presentat pel periodista Ricard Lahoz. Us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

El minut a minut de l’entrevista Berni Álvarez, conseller d’Esports i Educació

Berni Álvarez (1:26): (sobre l’Anella Mediterrània) “Tenim iniciades les obres del camp de rugby, estem a punt de licitar la guingeta. El mal de cap més gran que tenim és el parquet del Palau d’Esports. El velòdrom ja està licitat”

Berni Álvarez (3:10): “Esperem treure a principis d’anys la licitació de la nova il·luminació dels pavellons i les piscines”.

Berni Álvarez (4:20): “L’endarreriment amb el tema del parquet fa que no poguem aprofitar tot l’espai. És un espai on els clubs han tingut l’oportunitat de créixer”.

Berni Álvarez (5:05): “A principis d’any, sent realista, podrem treure l’adjudicació del parquet del Palau d’Esports”.

Berni Álvarez (6:05): “L’Anella està al 100%. Estem pensant en buscar fórmules per l’aparcament. Quan arribi la Ciutat Esportiva del Nàstic podria col·lapsar”.

Berni Álvarez (7:10): “Espais com l’Anella Mediterrània no n’he vist tants per Europa”.

Berni Ávarez (8:05): “El Nàstic també veu l’Anella per un espai per creíxer com a club. La Ciutat Esportiva està previst que estigui acabada en dos anys”.

Berni Álvarez (11:40): “En els quatre anys de mandat volem tenir el Palau acabat, gespes canviades i la majoria de les instal·lacions amb la transició energètica de consum feta”.

Berni Álvarez (13:05): (sobre la Minicopa Endesa) “Cada dia hi haurà 2.000 persones i els clubs de la ciutat podran ser-hi presents”.

Berni Álvarez (15:30): “Volem fer dos grans esdeveniments l’any que ve. Al febrer el més probable és que sigui de tennis taula. Es faria a l’Anella”.

Berni Álvarez (17:02): “La partida d’esdeveniments esportius pujarà als pròxims pressupostos. Estem a disposició de tots els clubs de la ciutat que vulguin organitzar esdeveniments”.

Berni Álvarez (17:40): “Estem començant a treballar per portar el grau de CAFE a la URV. El lloc idoni seria un dels magatzems de la Tabacalera. Soc optimista i crec que Tarragona s’ho mereix”.

Berni Álvarez (20:20): “Vam tenir molt clar que volíem obrir els patis de les escoles, d’entrada per fer activitats esportives. És una feina transversal amb IMET i TempsxCures. Hem obert 5 escoles però tenim la capacitat per créixer o canviar”.

Berni Álvarez (22:41): “La part del manteniment de les escoles ens preocupa. Són espais que han de ser atractius i on professors i alumnes se sentin a gust. Hem d’intentar anar de la mà de la Generalitat perquè hi inverteixi més. Necessitem un increment en la partida de manteniment d’un 20% o 25%. La idea és arribar als 400.000 euros de pressupost”.

Berni Álvarez (24:43): “La lluita contra la segregació és bàscia. Hem de crear espais de trobada fora de l’horari lectiu”.

Berni Álvarez (26:23): “Tot el tema del canvi climàtic necessita inversió. Les escoles pateixen calor i fred. Tenir una climatització adequada equereix que la Generalitat faci una inversió”.

PUBLICITAT