#BonDiaTGN | Entrevista a Àngels Fernàndez, Museu Història de Tarragona

‘Bon dia Tarragona!’ Aquest és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona presentat pel periodista Ricard Lahoz. El ‘Bon Dia Tarragona’ us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

PUBLICITAT

Avui, entrevistem a Àngels Fernàndez, tècnica del Museu d’Història de Tarragona.

MINUT A MINUT ENTREVISTA A ÀNGELS FERNÁNDEZ

1′ 05” – Àngels Fernández: “El cicle ‘Tarragona Llegendària, misteris i crims’ és una proposta que fem cada divendres a les 18h al Museu d’Història de Tarragona, que vam iniciar l’any passat i va tenir molt èxit. Fem una ruta explicant misteris, crims i, fins i tot, desmitificant fantasmes d’alguns punts de la Part Alta. Sobretot visitem Casa Castellarnau i la masmorra de l’Antic Ajuntament. Hi ha moltes històries interessants.”

2′ 45” – Àngels Fernández: “Tan sols queden quatre visites d’aquesta activitat, acaba el 24 de novembre. Es poden comprar les entrades a entrades.tarragona.cat.”

3′ 20” – Àngels Fernández: “Aquest diumenge estrenem una nova activitat, ‘La comtessa Agnès’. Estem molt contents perquè estem recuperant l’essència d’una activitat que ja s’havia fet i consisteix en, parlant de personatges històrics, reviure una part de la Tarragona que aquell personatge va viure. Enguany apostem per una dona com a protagonista. Malhauradament no és fàcil trobar tanta informació d’una dona en èpoques passades. “

4′ 13” – Àngels Fernández: “La comtessa Agnès és un personatge del segles XII, època medieval, que va viure a l’actual pretori. Farem l’acció allà mateix, com si fos casa seva. És un personatge complexe. Serà cada diumenge a les 10h del matí fins al 17 de desembre.”

6′ – Àngels Fernández: “Aquest passat diumenge vam estrenar una altra nova activitat, adreçada als més petits: ‘L’estrany sepulcre egipci’. Va anar molt bé l’estrena. Volem que els infants, de 6 a 12 anys, acompanyats de les seves famílies puguin passar un bon matí de diumenge plegats. Es fa al passeig arqueològic, i és un joc de pistes amb un rerefons històric.”

7′ 45” – Àngels Fernández: “Estem molt contents des del Museu perquè no havíem tingut mai fins ara una programació tan activa i periòdica. I molt contents també amb els resultats. Ja pensem en la temporada que ve.”

8′ 22” – Àngels Fernández: “Tenim una activitat destacada, a la qual les escoles es poden acollir, que és ‘l’Escola visita Tarraco’. És per al primer cicle d’ESO, i és gratuïta pels Instituts de la ciutat. Encara hi ha places lliures. Es fa un recorregut pels monuments romans per la ciutat.”

9′ 48” – Àngels Fernández: “El passi tarragoní permet visitar tots els monuments que es vulgui del Museu d’Història al llarg de l’any. Les dades d’aquest 2023 sobre aquest passi ens han sorprès molt positivament, perquè hem tingut 200-300 passis renovats i uns 1.500 de nous. Hem tingut molts passis nous, però no tants de renovats La gent empadronada a Tarragona pot comprar aquest passi per 6,70 euros a Casa Castellarnau.”

PUBLICITAT