#BonDiaTGN | Entrevista a Emili Samper, grup Projecte Phoenix, i Albert Bel, grup Eutiches

Un nou grup de recreació històrica s’estrena a Tarraco Viva

Un nou grup de recreació històrica s’estrena aquest any al festival Tarraco Viva. Es tracta del grup Eutiches, format per vuit joves vinculats als estudis d’Història i Història de l’Art. Es va posar en marxa l’estiu de l’any passat i s’estrenaran a Tarraco Viva amb la recreació ‘Kerameikos’ els dies 18 i 19 de maig al Refugi 1 del Moll de Costa.

PUBLICITAT

Un dels components del grup, Albert Bel, ha explicat al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona que prenen el nom d’Eutiches perquè va ser un ceramista grec molt rellevant. I precisament aquest grup vol omplir un buit i portar al festival aspectes de la vida quotidiana del món grec.

Amb Eutiches, ja són una quinzena de grups de recreació històrica els  que participen a Tarraco Viva. És una mostra de la vitalitat que genera el festival al seu entorn. Una de les entitats més veteranes és Projecte Phoenix, que ara celebra el seu 25è aniversari. Emili Samper, un dels seus membres, aplaudeix que es formin nous col·lectius per enriquir l’oferta d’activitats de Tarraco Viva.

En la mateixa entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, Samper ha reclamat que el festival es posi més en valor i rebi més suport institucional. Amb aquestes paraules, se situa en la línia expressada per Magí Seritjol, director del festival, la passada setmana en aquesta emissora quan lamentava el poc reconeixement entre els grans festivals del país.

Projecte Phoenix porta com a novetat d’enguany una recreació de personatges del barri portuari de l’antiga Tàrraco. Faran dues funcions els dies 18 i 19 a la tarda a la placeta 1 del Moll de Costa. El festival se celebrarà enguany entre el 13 i el 26 de maig.

MIRA I ESCOLTA AQUÍ L’ENTREVISTA ÍNTEGRA

PUBLICITAT